X2Go Bug report logs - #1450
Fwd: Arrow keys randomly stop working in x2go

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: "stivstivsti ." <stiv.yakovenko@gmail.com>

Date: Mon, 30 Mar 2020 12:50:01 UTC

Severity: normal

Found in version 4.1.2.2

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#1450; Package x2goclient. (Mon, 30 Mar 2020 12:50:02 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to "stivstivsti ." <stiv.yakovenko@gmail.com>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Mon, 30 Mar 2020 12:50:02 GMT) (full text, mbox, link).


Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: "stivstivsti ." <stiv.yakovenko@gmail.com>
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: Fwd: Arrow keys randomly stop working in x2go
Date: Mon, 30 Mar 2020 19:45:59 +0700
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: x2goclient
Version: 4.1.2.2


I am connecting from Ubuntu Linux 18 to another Ubuntu linux machine with
x2go. Connection works, but some keys don't, especially arrow keys. When I
press up arrow, it starts screen capture:

[image: image.png]

I tried some recipes from this question:
https://serverfault.com/questions/582552/x2go-arrow-key-is-not-working-properly
but
they don't help. *setxkbmap us -print | xkbcomp - $DISPLAY* -- doesn't fix
the problem. I tried to play with keyboard settings here:

[image: image.png]

but it doesn't help also. How can I fix it?

I've followed instruction from wiki.x2go.org updating x2goclient to
4.1.2.2-0~1913~ubuntu18.04.1 and x2goserver to
4.1.0.3-0~1708~ubuntu18.04.1. The problem is still there.
[Message part 2 (text/html, inline)]
[image.png (image/png, inline)]
[image.png (image/png, inline)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#1450; Package x2goclient. (Sun, 03 May 2020 18:50:03 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to uli42@gmx.de:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Sun, 03 May 2020 18:50:03 GMT) (full text, mbox, link).


Message #10 received at 1450@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Ulrich Sibiller <ulrich.sibiller@gmail.com>
To: "stivstivsti ." <stiv.yakovenko@gmail.com>, 1450@bugs.x2go.org
Cc: submit@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#1450: Fwd: Arrow keys randomly stop working in x2go
Date: Sun, 3 May 2020 20:46:05 +0200
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Well, this kind of problem should not happen nowadays. So I am very
interested how this could happen. I ask you to provide some more
information:

1. please run setxkbmap -query both outside and inside the (broken) session
and report the output.

1b) If the output differs, you can try to run (inside the session)
setxkbmap -rules ... -model ... -layout ... -variant ... -option ...
with the values the _local_ setxkmap -query reports. Does that help?

2. what kind of session are you using? Are you accessing a running X
server? Is this happening for all kinds of sessions?

3. What desktop environment are you using locally?

4. What's the keyboard configuration in the x2goclient session
configuration?

5. is this happening for new sessions, on reconnect or both?

6. what's the version of nxagent on the server (run 'xprop -root | grep NX'
inside the session)?

7. please post the content of /etc/x2go/x2goagent.options

8. on the server you have ~/.x2go/C-something, which is the session dir.
You'll find a file called "options" there. Please post that file. You can
also scan the session.log for hints what might be going wrong with the
keyboard configuration.

9. Has this worked before for you?

Uli



On Sun, May 3, 2020 at 2:13 PM stivstivsti . <stiv.yakovenko@gmail.com>
wrote:

> Package: x2goclient
> Version: 4.1.2.2
>
>
> I am connecting from Ubuntu Linux 18 to another Ubuntu linux machine with
> x2go. Connection works, but some keys don't, especially arrow keys. When I
> press up arrow, it starts screen capture:
>
> [image: image.png]
>
> I tried some recipes from this question:
> https://serverfault.com/questions/582552/x2go-arrow-key-is-not-working-properly but
> they don't help. *setxkbmap us -print | xkbcomp - $DISPLAY* -- doesn't
> fix the problem. I tried to play with keyboard settings here:
>
> [image: image.png]
>
> but it doesn't help also. How can I fix it?
>
> I've followed instruction from wiki.x2go.org updating x2goclient to
> 4.1.2.2-0~1913~ubuntu18.04.1 and x2goserver to
> 4.1.0.3-0~1708~ubuntu18.04.1. The problem is still there.
> _______________________________________________
> x2go-dev mailing list
> x2go-dev@lists.x2go.org
> https://lists.x2go.org/listinfo/x2go-dev
>
[Message part 2 (text/html, inline)]
[image.png (image/png, inline)]
[image.png (image/png, inline)]

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Fri Jul 3 14:53:19 2020; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.