X2Go Bug report logs - #215
Fwd: [X2Go-Dev] Google Chrome and chromium-browser both crash when their advanced settings menu is accessed (Windows X2GoClient)

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: Stefan Baur <newsgroups.mail2@stefanbaur.de>

Date: Tue, 21 May 2013 10:18:02 UTC

Severity: important

Tags: build-win32

Found in version 4.0.0.3

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.berlios.de, X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>:
Bug#215; Package x2goclient. (Tue, 21 May 2013 10:18:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Stefan Baur <newsgroups.mail2@stefanbaur.de>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>. (Tue, 21 May 2013 10:18:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Stefan Baur <newsgroups.mail2@stefanbaur.de>
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: Fwd: [X2Go-Dev] Google Chrome and chromium-browser both crash when their advanced settings menu is accessed (Windows X2GoClient)
Date: Tue, 21 May 2013 11:57:00 +0200
Package: x2goclient
Version: 4.0.0.3
Severity: important


-------- Original-Nachricht --------
Betreff: [X2Go-Dev] Google Chrome and chromium-browser both crash when 
their advanced settings menu is accessed (Windows X2GoClient)
Datum: Thu, 16 May 2013 13:55:24 +0200
Von: Stefan Baur <newsgroups.mail2@stefanbaur.de>
Antwort an: x2go-dev@lists.berlios.de
An: x2go-dev@lists.berlios.de

Hi,

this is basically a repeat of Message-ID:
<4FB3F9DA.1020602@stefanbaur.de>, as the problem still hasn't been fixed.

I'm not copying it to the bugtracker directly as I am not sure whether
it is a client- or server-side issue, or both.
@DEVs: Please advise how it should be tagged, or forward and tag it
yourself.

What's new is that I've now also tried it on Debian Wheezy with the
following packages installed on the server:

dpkg -l | grep x2go
ii  cups-x2go 3.0.0.4-0~x2go1+wheezy~main~62~build1  all
Virtual X2Go printer for CUPS
ii  x2go-keyring 2012.07.23+wheezy~main~17~build1       all
GnuPG keys of all X2Go developers and the X2Go archive
ii  x2goagent 2:3.5.0.20-0+wheezy~main~405~build1    all          X2Go agent
ii  x2goserver 4.0.0.1-0~x2go1+wheezy~main~648~build1 i386         X2Go
server daemon scripts
ii  x2goserver-extensions 4.0.0.1-0~x2go1+wheezy~main~648~build1
all          X2Go server daemon scripts (extensions)
ii  x2goserver-printing 4.0.0.1-0~x2go1+wheezy~main~648~build1
all          X2Go server daemon scripts (printing)

dpkg -l | grep nx
ii  libnx-x11 2:3.5.0.20-0+wheezy~main~405~build1    i386         nx-X11
ii  nxagent 2:3.5.0.20-0+wheezy~main~405~build1    i386         NX agent

On the client side, I am now using X2GoClient V. 4.0.0.3 on Windows 7
(32-bit, German)

Note: The problem is *independent* of the compression *settings* (it
occurs with WAN/nopack as well), but it does *not* occur when bypassing
X2Go and running an unaccelerated, regular X session via SSH - with the
X Server "stolen" from the X2GoClient package. Also, it doesn't matter
which version of the X2GoClient you use, both the interim client and the
new one show this behavior in their 4.0.0.3 versions.

What happens: Whenever you try to access the advanced settings/proxy
settings in chromium-browser or Google Chrome, vcxsrv.exe crashes.

The following problem details are given:

Problemsignatur:
  Problemereignisname:    APPCRASH
  Anwendungsname:    vcxsrv.exe
  Anwendungsversion:    0.0.0.0
  Anwendungszeitstempel:    4f852997
  Fehlermodulname:    vcxsrv.exe
  Fehlermodulversion:    0.0.0.0
  Fehlermodulzeitstempel:    4f852997
  Ausnahmecode:    c0000005
  Ausnahmeoffset:    00160860
  Betriebsystemversion:    6.1.7601.2.1.0.768.3
  Gebietsschema-ID:    1031
  Zusatzinformation 1:    0a9e
  Zusatzinformation 2:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Zusatzinformation 3:    0a9e
  Zusatzinformation 4:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Lesen Sie unsere Datenschutzbestimmungen online:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0407

Wenn die Onlinedatenschutzbestimmungen nicht verf├╝gbar sind, lesen Sie
unsere Datenschutzbestimmungen offline:
  C:\windows\system32\de-DE\erofflps.txt

It would be really cool if you see to getting this fixed soon, some of
my users really want to use Chrome these days.

Kind Regards,
Stefan
_______________________________________________
X2Go-Dev mailing list
X2Go-Dev@lists.berlios.de
https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/x2go-dev



Added tag(s) build-win32. Request was from Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com> to control@bugs.x2go.org. (Sun, 10 Aug 2014 16:25:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#215; Package x2goclient. (Tue, 27 Jan 2015 12:05:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Guillaume ZITTA <guillaume@zitta.fr>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Tue, 27 Jan 2015 12:05:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #12 received at 215@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Guillaume ZITTA <guillaume@zitta.fr>
To: 215@bugs.x2go.org
Subject: Possible fix or workaround
Date: Tue, 27 Jan 2015 12:40:21 +0100
I had this trouble with 4.2.0.1, but after upgrade to 4.3.0.1 (and use 
and external vcxsrv due to bug #670), I can't reproduce the problem 
anymore.

If it helps ...


Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Thu Dec 13 21:21:19 2018; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.