X2Go Bug report logs - #1331
Could not get a suitable RGB visual

version graph

Package: x2goserver; Maintainer for x2goserver is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goserver is src:x2goserver.

Reported by: dax@telecom-paristech.fr

Date: Tue, 2 Oct 2018 18:55:02 UTC

Severity: normal

Found in version 4.1.0.0

Full log


Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

Received: (at submit) by bugs.x2go.org; 2 Oct 2018 18:50:59 +0000
From philippe.dax@gmail.com  Tue Oct  2 20:50:57 2018
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.1 (2015-04-28) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=0.7 required=3.0 tests=BAYES_50,DKIM_SIGNED,
	DKIM_VALID,DKIM_VALID_AU,FREEMAIL_FROM,HTML_MESSAGE autolearn=ham
	autolearn_force=no version=3.4.1
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTP id A39065DAEF
	for <submit@bugs.x2go.org>; Tue,  2 Oct 2018 20:50:57 +0200 (CEST)
X-Virus-Scanned: Debian amavisd-new at ymir.das-netzwerkteam.de
Received: from ymir.das-netzwerkteam.de ([127.0.0.1])
	by localhost (ymir.das-netzwerkteam.de [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
	with ESMTP id yorh-FpZzL0r for <submit@bugs.x2go.org>;
	Tue,  2 Oct 2018 20:50:50 +0200 (CEST)
Received: from mail-qt1-x829.google.com (mail-qt1-x829.google.com [IPv6:2607:f8b0:4864:20::829])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTPS id D616D5DACB
	for <submit@bugs.x2go.org>; Tue,  2 Oct 2018 20:50:49 +0200 (CEST)
Received: by mail-qt1-x829.google.com with SMTP id m15-v6so3142656qtp.8
        for <submit@bugs.x2go.org>; Tue, 02 Oct 2018 11:50:49 -0700 (PDT)
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
        d=gmail.com; s=20161025;
        h=mime-version:reply-to:from:date:message-id:subject:to:cc;
        bh=4SdKqKjddwgNRXSBJCsTmxdr46TbNM9cawQZYR7Ndpw=;
        b=s7KQi1UDe4aswNHBMlklGIty/mcmfUKMzJ4WsyYLVcJ11pmX5Scjuvbil/mb3Ojj5U
         JRFFKltjqS6DGp21L26gQTNMKOVU+WeFax9mG0p/e5v46qPe2JTmqWsmngMpzNOs/xqK
         zefZMV20+owAw4Qp/hTqHOpCTcNYMyS88kaXyItSH9zQV9z4SQEPRUxrims9SccwX60i
         2tMUhdJ6gjE5Lv7um3icTCzxjrrwb3/ZIC7HJJROa5Ydg9/BXlHmW9neHYBpJiQQZJJq
         lLPF7GUYanVh7NWBYg8J6mSqT8YwlwHQUmAhnEFTMQF78Q8I0HdmEPdh6uNvmynsltNm
         F5WQ==
X-Google-DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
        d=1e100.net; s=20161025;
        h=x-gm-message-state:mime-version:reply-to:from:date:message-id
         :subject:to:cc;
        bh=4SdKqKjddwgNRXSBJCsTmxdr46TbNM9cawQZYR7Ndpw=;
        b=ZVymt//Vw8/fnpd28bS52NitEbbuAkCXpS4juCgsBbRkaQHbR5Sq1bAO/CQFhB7Sl3
         PsLYCyNWm9FgYrECoihxD3IMS5svVWB6bnI1QYyn+iyD9jz2LqdyVQKrPqiICUTXAagl
         Tg79K2fl68kRKK6mmgj775uNPZgP6eLBYOU19O5vGyd4gv1gX5kP78qAgwkZb5QGrb6Q
         kq7GuVOyP5SJ1m3x+XVE/8m+VHyO+vTlKNlvrPKxDDd3+PXILGoWWVYwSQkAlQXoqnlB
         IeNyQxE4DBmLrX5p1Jq9vzu9cBqyOB+nA2+s2g/lfIbxp3OOK0tF4QWXbyJsk2KAVTtq
         OWLA==
X-Gm-Message-State: ABuFfoh+LYP2/+zPIH14Vh6Y8PrlhU23gQEvhRCPHK9KuQXJ7bQNjX7S
	mMfxWWsJ61+AAtq+6e4MBizC/j9YGElmH0LzcE30d+Ec
X-Google-Smtp-Source: ACcGV60IP5DHkhBqit780oPVmJOve6hk10g932tLkDnSFPn7R1Vm6lUp1ln0r8sOuOUmiCQMVuvQ+hSpfJ7Wv5DdwPU=
X-Received: by 2002:ac8:8ad:: with SMTP id v42-v6mr13880742qth.297.1538506248333;
 Tue, 02 Oct 2018 11:50:48 -0700 (PDT)
MIME-Version: 1.0
Reply-To: dax@telecom-paristech.fr
From: Philippe Dax <philippe.dax@gmail.com>
Date: Tue, 2 Oct 2018 20:50:22 +0200
Message-ID: <CADazgN4yytyz6y10FzXPFJYfBhy=rs=B-TshRMm_bKoYTUPn7Q@mail.gmail.com>
Subject: Could not get a suitable RGB visual
To: submit@bugs.x2go.org
Cc: philippe dax <philippe.dax@gmail.com>
Content-Type: multipart/alternative; boundary="0000000000006aaed40577436676"
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: x2goserver
Version: 4.1.0.0

Hi,

I am sorry to reformulate my request (Bug#1330) because the Package was
inapropiated (OpenGL) .

I am using x2go since many years (4 years) and I really appreciate it, but
since a few months my application doesn’t work more.
In the recent past all was right and worked fine.

On the client side I have a Mac running High-Sierra MacOSX. I am using the
latest x2go-client to connect by ssh on a distant GNU/Linux server under
Fedora 28.
Once the distant desktop (Xfce) is opened, I use a terminal window to
launch an application which use OpenGL. The problem occurs with a call to
the function ‘glXChooseVisual()’ which don’t found any suitable visual.
To prouve this issue I have used a well-known example ‘glxsimple.c’ which
said the same thing.
In this example XOpenDisplay() works, glXQueryExtension() works, but
glXChooseVisual returns NULL.

Please did you heard of this issue or help me or tell what is wrong ?

Sincerely

Philippe Dax
[Message part 2 (text/html, inline)]

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Sat May 25 11:46:15 2024; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.