X2Go Bug report logs - #1249
numlock not working on win7 client and ubuntu 14.04 LTS server and XFCE desktop

version graph

Package: x2goserver; Maintainer for x2goserver is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goserver is src:x2goserver.

Reported by: <n.vanvliet@utwente.nl>

Date: Mon, 5 Feb 2018 14:10:01 UTC

Severity: normal

Found in version 4.0.1.22

Full log


Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

Received: (at submit) by bugs.x2go.org; 5 Feb 2018 14:06:59 +0000
From n.vanvliet@utwente.nl  Mon Feb  5 15:06:57 2018
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.1 (2015-04-28) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=0.8 required=3.0 tests=BAYES_50,HTML_MESSAGE
	autolearn=ham autolearn_force=no version=3.4.1
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTP id C51445DAC8
	for <submit@bugs.x2go.org>; Mon,  5 Feb 2018 15:06:57 +0100 (CET)
X-Virus-Scanned: Debian amavisd-new at ymir.das-netzwerkteam.de
Received: from ymir.das-netzwerkteam.de ([127.0.0.1])
	by localhost (ymir.das-netzwerkteam.de [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
	with ESMTP id aT1d1PzhcN7j for <submit@bugs.x2go.org>;
	Mon,  5 Feb 2018 15:06:53 +0100 (CET)
X-Greylist: delayed 423 seconds by postgrey-1.35 at ymir.das-netzwerkteam.de; Mon, 05 Feb 2018 15:06:52 CET
Received: from out51-ams.mf.surf.net (out51-ams.mf.surf.net [145.0.1.51])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTPS id 01D0E5DA8C
	for <submit@bugs.x2go.org>; Mon,  5 Feb 2018 15:06:52 +0100 (CET)
Received: from out42-ams.mf.surf.net (out42-ams.mf.surf.net [145.0.1.42])
	by fbout2-ams.mf.surf.net (8.14.4/8.14.4/Debian-8+deb8u2) with ESMTP id w15DxdQE047883
	(version=TLSv1/SSLv3 cipher=ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384 bits=256 verify=NOT)
	for <submit@bugs.x2go.org>; Mon, 5 Feb 2018 14:59:39 +0100
Received: from exedge32.ad.utwente.nl (exedge32.ad.utwente.nl [130.89.5.78])
	by outgoing2-ams.mf.surf.net (8.14.4/8.14.4/Debian-4+deb7u1) with ESMTP id w15Dxm1I024680
	(version=TLSv1/SSLv3 cipher=DHE-RSA-AES256-GCM-SHA384 bits=256 verify=NOT)
	for <submit@bugs.x2go.org>; Mon, 5 Feb 2018 14:59:48 +0100
Received: from EXMBX31.ad.utwente.nl (130.89.4.146) by exedge32.ad.utwente.nl
 (130.89.5.78) with Microsoft SMTP Server (TLS) id 15.0.1178.4; Mon, 5 Feb
 2018 14:59:48 +0100
Received: from EXMBX32.ad.utwente.nl (130.89.4.147) by EXMBX31.ad.utwente.nl
 (130.89.4.146) with Microsoft SMTP Server (TLS) id 15.0.1178.4; Mon, 5 Feb
 2018 14:59:47 +0100
Received: from EXMBX32.ad.utwente.nl ([130.89.4.147]) by EXMBX32.ad.utwente.nl
 ([130.89.4.147]) with mapi id 15.00.1178.000; Mon, 5 Feb 2018 14:59:47 +0100
From: <n.vanvliet@utwente.nl>
To: <submit@bugs.x2go.org>
Subject: numlock not working on win7 client and ubuntu 14.04 LTS server and
 XFCE desktop
Thread-Topic: numlock not working on win7 client and ubuntu 14.04 LTS server
 and XFCE desktop
Thread-Index: AdOegqjYHQKNCcFOQN+F3TTs+HrrIQ==
Date: Mon, 5 Feb 2018 13:59:46 +0000
Message-ID: <e3eae8aa0f744763800fa1de97662b92@EXMBX32.ad.utwente.nl>
Accept-Language: en-US, en-GB
Content-Language: en-US
X-MS-Has-Attach:
X-MS-TNEF-Correlator:
x-ms-exchange-transport-fromentityheader: Hosted
x-originating-ip: [130.89.9.238]
Content-Type: multipart/alternative;
	boundary="_000_e3eae8aa0f744763800fa1de97662b92EXMBX32adutwentenl_"
MIME-Version: 1.0
X-Bayes-Prob: 0.0001 (Score 0, tokens from: utwente-out:default, utwente:default, base:default, @@RPTN)
X-CanIt-Geo: ip=130.89.5.78; country=NL; region=Provincie Overijssel; city=Enschede; latitude=52.2125; longitude=6.8641; http://maps.google.com/maps?q=52.2125,6.8641&z=6
X-CanItPRO-Stream: utwente-out:default (inherits from utwente:default,base:default)
X-Canit-Stats-ID: 0vV71XMAc - dcbcdea8d1a5 - 20180205 (trained as not-spam)
X-Scanned-By: CanIt (www . roaringpenguin . com)
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: x2goserver
Version: 4.0.1.22

Numlock key on the Windows clients is not functional.

My coworkers informed me of this.
I am not entirely sure it's a server problem.



1.       My Window versions:

Windows 7 Enterprice service pack 1.



2.       My Windows x2go client version is:

4.1.0.0



3.       Session is set for XFCE



4.       Server OS is Ubuntu 14.04.5 LTS



5.       Servers x2go packages are:

x2goagent/trusty,now 2:3.5.0.33-0~710~ubuntu14.04.1 all [installed,automatic]

x2goserver/trusty,now 4.0.1.22-0~1197~ubuntu14.04.1 amd64 [installed]

x2goserver-extensions/trusty,now 4.0.1.22-0~1197~ubuntu14.04.1 all [installed,automatic]

x2goserver-xsession/trusty,now 4.0.1.22-0~1197~ubuntu14.04.1 all [installed]



6.       There are several xfce4 packages installed on the server.



7.       I made no changes to the configuration on the server.



Please let me know if you need further information.



Regards,

Nico van Vliet



[Message part 2 (text/html, inline)]

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Fri Apr 12 14:38:26 2024; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.