X2Go Bug report logs - #982
"Insensitive" area at top of screen in fullscreen mode

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: Michael Lipp <mnl@mnl.de>

Date: Sat, 16 Jan 2016 13:10:02 UTC

Severity: normal

Found in version 4.0.5.0

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#982; Package x2goclient. (Sat, 16 Jan 2016 13:10:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Michael Lipp <mnl@mnl.de>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Sat, 16 Jan 2016 13:10:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Michael Lipp <mnl@mnl.de>
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: "Insensitive" area at top of screen in fullscreen mode
Date: Sat, 16 Jan 2016 13:36:40 +0100
Package: x2goclient
Version: 4.0.5.0

When I use the client in full screen mode, there is a horizontal band at 
the top of the screen where mouse clicks have no effect.

I have tried both XFCE and MATE on the server. In both cases it is 
impossible to click on the menus at the top of the screens (to be 
precise: if I carefully try to keep the mouse at the (probably) bottom 
most row of pixels in the XFCE menu, clicking sometimes succeeds). I 
always have to leave full screen mode first. This only effects the 
clicking. I can move the mouse in that area and the cursor also changes 
its shape, so the desktops obviously detect that the mouse has entered 
into that (menu bar) area.



Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#982; Package x2goclient. (Mon, 25 Jan 2016 15:20:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Dmitri Bourlatchkov <Dmitri.Bourlatchkov@software.dell.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Mon, 25 Jan 2016 15:20:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #10 received at 982@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Dmitri Bourlatchkov <Dmitri.Bourlatchkov@software.dell.com>
To: "982@bugs.x2go.org" <982@bugs.x2go.org>
Subject: "Insensitive" area at top of screen in fullscreen mode
Date: Mon, 25 Jan 2016 15:02:45 +0000
On 16/01/16 07:36 AM, Michael Lipp wrote:
> Package: x2goclient Version: 4.0.5.0
>
> When I use the client in full screen mode, there is a horizontal band
> at the top of the screen where mouse clicks have no effect.

I had the same problem when using x2goclient under Gnome 3.

However, running x2goclient under XFCE or Gnome Flashback on the client 
side does not appear to have this problem.

Cheers,

    Dmitri.

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#982; Package x2goclient. (Thu, 01 Sep 2016 19:55:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Troels Arvin <troels@arvin.dk>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Thu, 01 Sep 2016 19:55:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #15 received at 982@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Troels Arvin <troels@arvin.dk>
To: 982@bugs.x2go.org
Subject: "Insensitive" area at top of screen in fullscreen mode
Date: Thu, 1 Sep 2016 21:45:38 +0200
This is a confirmation of Dmitri's observation:

If I switch away from Gnome 3 on the client ("initiating") side, then 
there's no longer an issue with dead areas on the top and bottom of the 
remote desktop.

-- 
Regards,
Troels Arvin <troels@arvin.dk>
http://troels.arvin.dk/


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#982; Package x2goclient. (Thu, 01 Sep 2016 20:35:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Troels Arvin <troels@arvin.dk>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Thu, 01 Sep 2016 20:35:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #20 received at 982@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Troels Arvin <troels@arvin.dk>
To: 982@bugs.x2go.org
Subject: pyhoca-gui has the same issue on Gnome 3
Date: Thu, 1 Sep 2016 22:30:06 +0200
By the way:

It does not help switching to pyhoca-gui in Gnome 3. The only thing that 
properly works for me regarding full-screen mode is not using Gnome 3 on 
the initiating side.

x2goclient-4.0.5.1-1.el7.x86_64


-- 
Troels


Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Fri Dec 14 05:21:27 2018; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.