X2Go Bug report logs - #802
mate-terminal segfaults when launched as a single application

version graph

Package: x2goserver; Maintainer for x2goserver is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goserver is src:x2goserver.

Reported by: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>

Date: Mon, 2 Mar 2015 12:50:01 UTC

Severity: normal

Found in version 4.0.1.18

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#802; Package x2goserver. (Mon, 02 Mar 2015 12:50:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Mon, 02 Mar 2015 12:50:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>
To: "submit@bugs.x2go.org" <submit@bugs.x2go.org>
Subject: mate-terminal segfaults when launched as a single application
Date: Mon, 2 Mar 2015 07:48:46 -0500
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: x2goserver
Version: 4.0.1.18
Severity: normal

Client OS: Windows 10 64-bit (build 9926 with latest patches)
x2goclient 4.0.3.2-21050301-debug

Server OS: Fedora 21 64-bit with latest updates
x2goagent.x86_64                       3.5.0.28-1.fc21                @updates
x2goserver.x86_64                      4.0.1.18-5.fc21                @updates
x2goserver-xsession.x86_64             4.0.1.18-5.fc21                @updates
libNX_X11.x86_64                       3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xcomposite.x86_64                3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xdamage.x86_64                   3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xdmcp.x86_64                     3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xext.x86_64                      3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xfixes.x86_64                    3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xinerama.x86_64                  3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xpm.x86_64                       3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xrandr.x86_64                    3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xrender.x86_64                   3.5.0.28-1.fc21                installed
libNX_Xtst.x86_64                      3.5.0.28-1.fc21                installed
nx-libs.x86_64                         3.5.0.28-1.fc21                installed
nxagent.x86_64                         3.5.0.28-1.fc21                installed
nxproxy.x86_64                         3.5.0.28-1.fc21                installed

I observed this on both the host OS (details above) and in a Fedora 21
64-bit docker container for X2Go that I am developing.

When I launch mate-terminal from a MATE session, it opens and runs successfully.

I can also launch uxterm as a Single application (seemless mode.)

When I attempt to launch mate-terminal via any of these methods, it segfaults:
Single application: mate-terminal
Single application: Terminal
Single application: uxterm (and then run "mate-terminal")

I have attached the relevant lines from /var/log/messages (from the host OS.)
(x2goserver has loglevel=debug)

-Mike#2
[uxterm - success.txt (text/plain, attachment)]
[MATE - success.txt (text/plain, attachment)]
[TERMINAL - fail.txt (text/plain, attachment)]
[mate-terminal - fail.txt (text/plain, attachment)]
[uxterm - mate-terminal - fail.txt (text/plain, attachment)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#802; Package x2goserver. (Mon, 02 Mar 2015 13:00:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Mon, 02 Mar 2015 13:00:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #10 received at 802@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>
To: 802@bugs.x2go.org
Subject: pluma and caja launch successfully
Date: Mon, 2 Mar 2015 07:56:10 -0500
[Message part 1 (text/plain, inline)]
I figured I'd try 2 other MATE apps as single applications:
pluma (text editor)
caja (file manager)

They both launch successfully.
The X2Go session wouldn't terminate when I X'd out of caja, but that
is probably unrelated.
[pluma - success.txt (text/plain, attachment)]
[caja - success.txt (text/plain, attachment)]

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Mon Dec 17 02:36:16 2018; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.