X2Go Bug report logs - #483
x2goclient complains about "x2golistsessions" on Windows 7

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: Benedict Escoto <benedict.escoto@aonbenfield.com>

Date: Wed, 23 Apr 2014 14:35:02 UTC

Severity: normal

Tags: moreinfo

Found in version 4.0.2.0

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.berlios.de, X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>:
Bug#483; Package x2goclient. (Wed, 23 Apr 2014 14:35:02 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Benedict Escoto <benedict.escoto@aonbenfield.com>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>. (Wed, 23 Apr 2014 14:35:02 GMT) (full text, mbox, link).


Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Benedict Escoto <benedict.escoto@aonbenfield.com>
To: "submit@bugs.x2go.org" <submit@bugs.x2go.org>
Subject: x2goclient complains about "x2golistsessions" on Windows 7
Date: Wed, 23 Apr 2014 14:30:31 +0000
Package: x2goclient
Version: 4.0.2.0

I used to be able to run the client fine.  Now, whenever I try to connect to anything it says:

       Connection failed sh: 1: x2golistsessions: not found

I'm running the X2GoClient_latest_mswin32-setup.exe client that I downloaded from http://wiki.x2go.org/doku.php/download:start#x2go_client
this morning.  It installed without any issues.



Information forwarded to x2go-dev@lists.berlios.de, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#483; Package x2goclient. (Tue, 06 May 2014 09:50:01 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Tue, 06 May 2014 09:50:01 GMT) (full text, mbox, link).


Message #10 received at 483@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de>
To: Benedict Escoto <benedict.escoto@aonbenfield.com>
Cc: 483@bugs.x2go.org
Subject: Re: x2goclient complains about "x2golistsessions" on Windows 7
Date: Tue, 06 May 2014 09:47:22 +0000
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Control: tag -1 moreinfo

Hi Benedict,

thanks for reporting this bug.

> I used to be able to run the client fine.  Now, whenever I try
> to connect to anything it says:
>
>       Connection failed sh: 1: x2golistsessions: not found
>
> I'm running the X2GoClient_latest_mswin32-setup.exe client that
> I downloaded from http://wiki.x2go.org/doku.php/download:start#x2go_client
> this morning.  It installed without any issues.

Are you sure that x2goserver is installed on the remote system??? The  
error you observes 99% hints at the client connecting to a machine  
that does not have X2Go Server installed.

Greets,
Mike
-- 

DAS-NETZWERKTEAM
mike gabriel, herweg 7, 24357 fleckeby
fon: +49 (1520) 1976 148

GnuPG Key ID 0x25771B31
mail: mike.gabriel@das-netzwerkteam.de, http://das-netzwerkteam.de

freeBusy:
https://mail.das-netzwerkteam.de/freebusy/m.gabriel%40das-netzwerkteam.de.xfb
[Message part 2 (application/pgp-signature, inline)]

Added tag(s) moreinfo. Request was from Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de> to 483-submit@bugs.x2go.org. (Tue, 06 May 2014 09:50:02 GMT) (full text, mbox, link).


Information forwarded to x2go-dev@lists.berlios.de, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#483; Package x2goclient. (Tue, 06 May 2014 14:15:01 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Benedict Escoto <benedict.escoto@aonbenfield.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Tue, 06 May 2014 14:15:01 GMT) (full text, mbox, link).


Message #17 received at 483@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Benedict Escoto <benedict.escoto@aonbenfield.com>
To: Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de>
Cc: "483@bugs.x2go.org" <483@bugs.x2go.org>
Subject: RE: x2goclient complains about "x2golistsessions" on Windows 7
Date: Tue, 6 May 2014 14:12:14 +0000
Thanks Mike,

That was actually the problem, the server admin had uninstalled the x2go server during an upgrade.  I thought the problem was on my end, but it was a server issue.  Can we make this ticket a suggestion instead of a bug?  I spent a lot of time messing with my side; if the error had said something like "Error message from server: <...>" I would have known where to look first.

Thanks,

Ben Escoto | Aon Benfield
200 East Randolph Street, 11th floor
Chicago, Illinois 60601 USA
t: +1 312.381.5596 | m: +1 216.236.8216 
e: Benedict.Escoto@aonbenfield.com 

-----Original Message-----
From: Mike Gabriel [mailto:mike.gabriel@das-netzwerkteam.de] 
Sent: Tuesday, May 06, 2014 4:47 AM
To: Benedict Escoto
Cc: 483@bugs.x2go.org
Subject: Re: x2goclient complains about "x2golistsessions" on Windows 7

Control: tag -1 moreinfo

Hi Benedict,

thanks for reporting this bug.

> I used to be able to run the client fine.  Now, whenever I try to 
> connect to anything it says:
>
>       Connection failed sh: 1: x2golistsessions: not found
>
> I'm running the X2GoClient_latest_mswin32-setup.exe client that I 
> downloaded from 
> http://wiki.x2go.org/doku.php/download:start#x2go_client
> this morning.  It installed without any issues.

Are you sure that x2goserver is installed on the remote system??? The error you observes 99% hints at the client connecting to a machine that does not have X2Go Server installed.

Greets,
Mike
-- 

DAS-NETZWERKTEAM
mike gabriel, herweg 7, 24357 fleckeby
fon: +49 (1520) 1976 148

GnuPG Key ID 0x25771B31
mail: mike.gabriel@das-netzwerkteam.de, http://das-netzwerkteam.de

freeBusy:
https://mail.das-netzwerkteam.de/freebusy/m.gabriel%40das-netzwerkteam.de.xfb

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#483; Package x2goclient. (Mon, 27 Oct 2014 01:20:02 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Timothy Payne <timpayneis@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Mon, 27 Oct 2014 01:20:02 GMT) (full text, mbox, link).


Message #22 received at 483@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Timothy Payne <timpayneis@gmail.com>
To: 483@bugs.x2go.org
Subject: X2Go Bug report logs - #483
Date: Sun, 26 Oct 2014 18:16:48 -0700
[Message part 1 (text/plain, inline)]
I'm having the same problem with Fedora 20.

Is this what it is looking for on my client?

-rwxr-xr-x. 1 root root 2373 Apr  3  2014 /usr/bin/x2golistsessions


I set it up in CentOS 6 and just logged in from Fedora 20, but fails on
another server that I don't control of at school.  It worked, then not.
Humm.....  :)


Tim...
[Message part 2 (text/html, inline)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#483; Package x2goclient. (Fri, 03 Mar 2017 11:20:12 GMT) (full text, mbox, link).


Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Mon May 27 13:46:11 2024; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.