X2Go Bug report logs - #425
High CPU usage for "Windows Audio Device Graph Isolation" when x2goclient is launched

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: Maxime Decaix <maxime.decaix@gmail.com>

Date: Sat, 1 Feb 2014 09:05:01 UTC

Severity: normal

Tags: build-win32

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.berlios.de, X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>:
Bug#425; Package x2goclient. (Sat, 01 Feb 2014 09:05:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Maxime Decaix <maxime.decaix@gmail.com>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>. (Sat, 01 Feb 2014 09:05:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Maxime Decaix <maxime.decaix@gmail.com>
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: High CPU usage for "Windows Audio Device Graph Isolation" when x2goclient is launched
Date: Sat, 1 Feb 2014 10:00:58 +0100
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: x2goclient

Version: 4.0.1.3

Hi all,

When I run x2goclient on my laptop, the CPU usage is busy at 14% by
the process "Windows Audio Device Graph Isolation" (a windows one).
That's the case even if no remote session is started. I have no
session configured with sound.

I need to kill the pulseaudio.exe process in order to workaround this
issue (I don't use the remote audio support).

If you need any further information to isolate this issue, I will be
glade to give them to you !


Thx for dev x2go, it's a really nice software :)

Maxime
[Message part 2 (text/html, inline)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.berlios.de, X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>:
Bug#425; Package x2goclient. (Sat, 01 Feb 2014 09:50:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Maxime Decaix <maxime.decaix@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>. (Sat, 01 Feb 2014 09:50:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #10 received at 425@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Maxime Decaix <maxime.decaix@gmail.com>
To: 425@bugs.x2go.org
Date: Sat, 1 Feb 2014 10:49:17 +0100
[Message part 1 (text/plain, inline)]
I'm running Windows 8.1, my sound card is a Realtek HD Audio (with Realtek
drivers).
[Message part 2 (text/html, inline)]

Added tag(s) build-win32. Request was from Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de> to control@bugs.x2go.org. (Fri, 28 Feb 2014 12:00:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Wed Dec 12 06:10:49 2018; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.