X2Go Bug report logs - #1455
X2Go client does not connect from Windows WSL

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: Chris Greenshields <c.greenshields@cfd.direct>

Date: Wed, 8 Apr 2020 20:00:01 UTC

Severity: normal

Found in version 4.1.2.2

Full log


Message #10 received at 1455@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

Received: (at 1455) by bugs.x2go.org; 8 Apr 2020 20:18:54 +0000
From ulrich.sibiller@gmail.com  Wed Apr  8 22:18:49 2020
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.2 (2018-09-13) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=-0.7 required=3.0 tests=BAYES_00,DKIM_SIGNED,
	DKIM_VALID,DKIM_VALID_AU,FREEMAIL_FROM,FREEMAIL_REPLYTO,
	FREEMAIL_REPLYTO_END_DIGIT,SPF_HELO_NONE,URIBL_BLOCKED autolearn=no
	autolearn_force=no version=3.4.2
Received: from mail-yb1-xb30.google.com (mail-yb1-xb30.google.com [IPv6:2607:f8b0:4864:20::b30])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTPS id B5F965DAE7;
	Wed,  8 Apr 2020 22:18:46 +0200 (CEST)
Received: by mail-yb1-xb30.google.com with SMTP id n2so4466548ybg.4;
        Wed, 08 Apr 2020 13:18:46 -0700 (PDT)
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
        d=gmail.com; s=20161025;
        h=mime-version:references:in-reply-to:reply-to:from:date:message-id
         :subject:to:cc;
        bh=sb+DUxaHXKytQ5UmIAcJYhw8uMjXsoCcyOyTnkQxbgc=;
        b=TaSW244dEMc6KzG0OfMvJUeZxPH+bcYxV7FWmfUVL9gF8wCp//JqcCX/S+w4VCuMY7
         EOoNf49DR30PwnivcL64jfBGxUno/szA4eL/F9Donp08RV0PpdiDb+tWrQPTmBD8XAPj
         nalKGnB8HjU3u1aKcVAQKMJPGZ8YMGmU/WNM12bJil0Bh58CXWvlnWpic+V8k4LzUxpg
         +l5eu2eCOrxfshR8WI/PjuyjlFJkRvToaGt8pDQR2apLa/zW3bphgPEo2+dUv1MeAKRy
         FKSR4OzOUug2c8Ef5Eg9oJ6ASFYStZuXuEooeycVWm25ZwM7iVznBMbKdS2dUse2eueh
         5G2A==
X-Google-DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
        d=1e100.net; s=20161025;
        h=x-gm-message-state:mime-version:references:in-reply-to:reply-to
         :from:date:message-id:subject:to:cc;
        bh=sb+DUxaHXKytQ5UmIAcJYhw8uMjXsoCcyOyTnkQxbgc=;
        b=WGQgTyfmCUBjv32d2cwmKlB/Oqu883SiL0AEiGz15ZqskEA+jStk6GpW84rHZ0jw51
         m3o9LULKiEyoWudp8cjK37ZZ3ReSQ1WAv54J95Z1NY3uET6+wY7LWtHkg3XUGEI8z8ME
         2E84sLS9qsjargPjUEzM+7CpYHI/BTja6TeMhSM0+oWBpki8dtlH3/dMRQj1PJUhItJu
         9FJkBfZ8PUIqCusbNh5zO1vN1uZALr60uiIyAP/aQL/ZuDV60HGMBOBwjHBOj/AxE9uu
         M58lN8x3ZpGZkDkySS50AhLngcwxh+/wEICMkKBQc4+KpcTOULdFPWtmayEhFB0eQ52s
         j64g==
X-Gm-Message-State: AGi0PuYAdq6H0Zglzr9YXTqaWDmDw+o5c9nLl8ocJjWef7oun9JZsUqm
	BrrcTbnNSmdT8p8o3eoj2J/im5e2E2zTaMDjGqk=
X-Google-Smtp-Source: APiQypIlPQNNP2wBbUgqdvpMlPp77+7KmCtqcGXHES+BK9PXCR1H2GdV6jrbt4F4uxkTyll8ElbXDLPwP07sRSfDZDY=
X-Received: by 2002:a25:d0d1:: with SMTP id h200mr15248990ybg.237.1586377125281;
 Wed, 08 Apr 2020 13:18:45 -0700 (PDT)
MIME-Version: 1.0
References: <010201715b5ccdac-8b8664fa-b53f-498c-bdfd-c15c970f9cf7-000000@eu-west-1.amazonses.com>
In-Reply-To: <010201715b5ccdac-8b8664fa-b53f-498c-bdfd-c15c970f9cf7-000000@eu-west-1.amazonses.com>
Reply-To: uli42@gmx.de
From: Ulrich Sibiller <ulrich.sibiller@gmail.com>
Date: Wed, 8 Apr 2020 22:18:19 +0200
Message-ID: <CANVnVY+H6UaFYZGYuto-0=Dpn=e2yGNkf+_RLdngCd9KVnM0=Q@mail.gmail.com>
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#1455: X2Go client does not connect from Windows WSL
To: Chris Greenshields <c.greenshields@cfd.direct>, 1455@bugs.x2go.org
Cc: submit@bugs.x2go.org
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
I have never tried WSL but I guess the X server is running naively on
windows.  So what is the DISPLAY variable inside the WSL set to?

Uli

On Wed, Apr 8, 2020 at 10:00 PM Chris Greenshields
<c.greenshields@cfd.direct> wrote:
>
> Package: x2goclient
> Version: 4.1.2.2
>
> A colleague is trying to connect the X2Go client to a remote machine
> from a Windows 10 PC. He can connect OK from the X2Go client running
> natively in Windows. His work uses the Windows Subsystem for Linux so
> he would like to run the x2goclient through that. Graphical
> applications themselves work fine, but when he attempts to connect the
> X2Go client to the remote machine, he gets the message below. I
> appreciate this is a low priority since he has a workable solution,
> but mainly wondered if anyone had encountered this issue before.
> ...
> Warning: Overriding auxiliary X11 port with new value '1'
> Info: Falling back to file system X11 socket for accessing DISPLAY=:0
> Loop: PANIC! Can't determine the location of the X display socket
> Loop: PANIC! Error 2 'No such file or directory' checking '/tmp/.X11-unix
> Error: Error 2 'No such file or directory' checking '/tmp/.X11-unix
> Session: Session terminated...
> _______________________________________________
> x2go-dev mailing list
> x2go-dev@lists.x2go.org
> https://lists.x2go.org/listinfo/x2go-dev


Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Wed Oct 27 14:09:11 2021; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.