X2Go Bug report logs - #139
x2goclient OS X: password input not working on second connect or in broker-mode

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: Anders Bruun Olsen <abo@dsl.dk>

Date: Wed, 6 Mar 2013 09:48:02 UTC

Severity: important

Tags: pending

Merged with 260, 284

Found in versions 4.0.0.4, 4.0.1.1, 4.0.1.0

Fixed in version 4.0.1.2

Done: Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de>

Bug is archived. No further changes may be made.

Full log


Message #15 received at 139@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

Received: (at 139) by bugs.x2go.org; 20 May 2013 20:10:49 +0000
From matthew.l.dailey@dartmouth.edu  Mon May 20 22:10:49 2013
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.3.2 (2011-06-06) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=-2.3 required=5.0 tests=RCVD_IN_DNSWL_MED
	autolearn=ham version=3.3.2
X-Greylist: delayed 1107 seconds by postgrey-1.34 at ymir; Mon, 20 May 2013 22:10:48 CEST
Received: from mailhub2.dartmouth.edu (mailhub2.dartmouth.edu [129.170.17.107])
	by ymir (Postfix) with ESMTPS id C01AC5DB13
	for <139@bugs.x2go.org>; Mon, 20 May 2013 22:10:48 +0200 (CEST)
Received: from schultz.kiewit.dartmouth.edu (Schultz.Kiewit.dartmouth.edu [129.170.70.6])
	(authenticated bits=0)
	by mailhub2.dartmouth.edu (8.13.5/DND2.0/8.13.5) with ESMTP id r4KJq7FD004377
	(version=TLSv1/SSLv3 cipher=AES128-SHA bits=128 verify=NO)
	for <139@bugs.x2go.org>; Mon, 20 May 2013 15:52:07 -0400
From: "Matthew L. Dailey" <matthew.l.dailey@dartmouth.edu>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Subject: x2goclient: No keyboard input at login on OSX
Message-Id: <A7B82976-C07B-4A41-952A-8589DF3AFDC9@dartmouth.edu>
Date: Mon, 20 May 2013 15:52:07 -0400
To: 139@bugs.x2go.org
Mime-Version: 1.0 (Mac OS X Mail 6.3 \(1503\))
X-Mailer: Apple Mail (2.1503)
X-MailScanner: Found to be clean by mailhub2.dartmouth.edu
X-MailScanner-From: matthew.l.dailey@dartmouth.edu
Greetings,

I just wanted to report that we're seeing this identical behavior, but in a slightly different way on our Mac OS X clients that are *not* running in broker mode.

When we run the client, everything works well and we are able to start a session. However, if we either terminate or suspend the session, we are no longer able to enter a password in the dialog. The cursor is blinking in the password field, but no characters can be entered. All other functionality seems to work, however - other sessions can be clicked on the right side and settings of sessions can be edited. The workaround is to quit and restart the client.

I had a look at the x2goclient code, and this is a bit out of my league, but something that looked suspicious to me on first glance was passForm->setEnabled() in onmainwindow.cpp. I wonder if this is getting set to false when then session runs and then not getting set back to true when the session ends or is suspended. Just a thought...

Please let me know if you need any other info to help track this down.

-- 
Matthew L. Dailey
Systems Administrator
Thayer School of Engineering
Dartmouth College

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Wed Dec 11 14:02:33 2019; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.