X2Go Bug report logs - #1132
Color issue with x2go not present in NX with certain applications

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: "Town, Brian A. (GSFC-428.0)[Embedded Flight Systems, Inc]" <brian.a.town@nasa.gov>

Date: Mon, 9 Jan 2017 14:30:01 UTC

Severity: normal

Found in version 4.0.5.2

Full log


🔗 View this message in rfc822 format

X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Subject: Bug#1132: [X2Go-Dev] Bug#1132: Bug#1132: Color issue with x2go not present in NX with certain applications
Reply-To: "Town, Brian A. (GSFC-428.0)[Embedded Flight Systems, Inc]" <brian.a.town@nasa.gov>, 1132@bugs.x2go.org
Resent-From: "Town, Brian A. (GSFC-428.0)[Embedded Flight Systems, Inc]" <brian.a.town@nasa.gov>
Resent-To: x2go-dev@lists.x2go.org
Resent-CC: X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>
X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Resent-Date: Mon, 30 Jan 2017 15:00:03 +0000
Resent-Message-ID: <handler.1132.B1132.148578838610078@bugs.x2go.org>
Resent-Sender: owner@bugs.x2go.org
X-X2Go-PR-Message: followup 1132
X-X2Go-PR-Package: x2goclient
X-X2Go-PR-Keywords: 
Received: via spool by 1132-submit@bugs.x2go.org id=B1132.148578838610078
          (code B ref 1132); Mon, 30 Jan 2017 15:00:03 +0000
Received: (at 1132) by bugs.x2go.org; 30 Jan 2017 14:59:46 +0000
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.3.2 (2011-06-06) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=-2.0 required=3.0 tests=BAYES_00,DKIM_SIGNED,
	DKIM_VALID,DKIM_VALID_AU,URIBL_BLOCKED autolearn=ham version=3.3.2
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTP id 60A795DA86
	for <1132@bugs.x2go.org>; Mon, 30 Jan 2017 15:59:44 +0100 (CET)
X-Virus-Scanned: Debian amavisd-new at ymir.das-netzwerkteam.de
Received: from ymir.das-netzwerkteam.de ([127.0.0.1])
	by localhost (ymir.das-netzwerkteam.de [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
	with ESMTP id R7MHAAkan1JB for <1132@bugs.x2go.org>;
	Mon, 30 Jan 2017 15:59:37 +0100 (CET)
Received: from ndjsvnpf102.ndc.nasa.gov (NDJSVNPF102.ndc.nasa.gov [198.117.1.152])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTPS id E12DD5DA80
	for <1132@bugs.x2go.org>; Mon, 30 Jan 2017 15:59:36 +0100 (CET)
X-Comment: SPF check N/A for local connections - client-ip=198.117.0.69; helo=ndmsppt104.ndc.nasa.gov; envelope-from=brian.a.town@nasa.gov; receiver=1132@bugs.x2go.org 
DKIM-Filter: OpenDKIM Filter v2.11.0 ndjsvnpf102.ndc.nasa.gov ACC8D40076E0
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=nasa.gov;
	s=letsgomars; t=1485788374;
	bh=ediNHn1zfqC5ySyud0UYCfMHh35XG3pATJy5A832SUA=;
	h=From:To:Subject:Date:References:From;
	b=FvyuDkg4gmlmEbMXYHwC459AeovJ9IVxeGqEa9B0LHbG0FiYEi0n+bW8WhnruzmUe
	 1eSE6hD5ElNQ60yYDRsS/y/4pAW0Wqx0WScwAG4xA9X/cHWMMBi4yQI8LD+QooGINz
	 zBj6YQwOMows9sBM8EMl0mJ05Bge+BQTJMf7kLwNujyAis0NQ27j7ymKvRQk5VmU14
	 YWDspJURuXkPcyoT/n7djzgYp5q/kWqOp2wUDiNHYYFVb5zHNxyEvAl+llsUwVu8Mp
	 rqrEdzHImMvMMMqBjwv/cPCtNB7QcdkNmGKqH+T/8otFI4wwViotJyCAeNJW5+PH0B
	 hzt9cQ/g9BYdQ==
Received: from ndmsppt104.ndc.nasa.gov (ndmsppt104.ndc.nasa.gov [198.117.0.69])
	by ndjsvnpf102.ndc.nasa.gov (Postfix) with ESMTP id ACC8D40076E0;
	Mon, 30 Jan 2017 08:59:34 -0600 (CST)
Received: from pps.filterd (ndmsppt104.ndc.nasa.gov [127.0.0.1])
	by ndmsppt104.ndc.nasa.gov (8.16.0.20/8.16.0.20) with SMTP id v0UEvKDG012882;
	Mon, 30 Jan 2017 08:59:34 -0600
Received: from ndmscht105.ndc.nasa.gov (ndmscht105-pub.ndc.nasa.gov [198.117.0.205])
	by ndmsppt104.ndc.nasa.gov with ESMTP id 289xt8s1us-1;
	Mon, 30 Jan 2017 08:59:34 -0600
Received: from NDMSMBX301.ndc.nasa.gov ([169.254.4.150]) by
 NDMSCHT105.ndc.nasa.gov ([198.117.0.175]) with mapi id 14.03.0319.002; Mon,
 30 Jan 2017 08:59:33 -0600
From: "Town, Brian A. (GSFC-428.0)[Embedded Flight Systems, Inc]"
	<brian.a.town@nasa.gov>
To: "uli42@gmx.de" <uli42@gmx.de>, "1132@bugs.x2go.org" <1132@bugs.x2go.org>
Thread-Topic: [X2Go-Dev] Bug#1132: Bug#1132: Color issue with x2go not
 present in NX with certain applications
Thread-Index: AQHSa07li5JG08tI6kKxoSg9bAyrKqFHs2yAgAmHjXA=
Date: Mon, 30 Jan 2017 14:59:33 +0000
Message-ID: <2565EDE93CACC9478E32CA6681CC015E0ABA73DE@NDMSMBX301.ndc.nasa.gov>
References: <2565EDE93CACC9478E32CA6681CC015E0AB82718@NDMSMBX301.ndc.nasa.gov>
 <00aced92-99b4-ce71-b6ff-25ed36e89bba@baur-itcs.de>
 <2565EDE93CACC9478E32CA6681CC015E0AB82811@NDMSMBX301.ndc.nasa.gov>
 <CANVnVYLU0PdS0FS72vFt1Aa2m8zmARinnTN7xX4Zx89ff=BtiQ@mail.gmail.com> 
Accept-Language: en-US
Content-Language: en-US
X-MS-Has-Attach: 
X-MS-TNEF-Correlator: 
x-originating-ip: [198.119.59.10]
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: base64
MIME-Version: 1.0
X-Proofpoint-Virus-Version: vendor=fsecure engine=2.50.10432:,, definitions=2017-01-30_09:,,
 signatures=0
There was a /usr/share/X11/rgb.txt file on the remote system, I copied it's concents also to /etc/x2go/rgb and still having issues. The main issue I Have narrowed down is that it's xterm. If I open up a terminal on remote system and run a "xterm -bg 'white' -fg 'black'" it comes up with "Color name not defined" errors, as it can't find a reference to those values. If I run xterm with the actual values instead of the color name though it opens fine.

I'm not exactly sure why x2go sessions are not working with the files in place.


Brian Town
Landsat 8
Goddard Space Flight Center



-----Original Message-----
From: Town, Brian A. (GSFC-428.0)[Embedded Flight Systems, Inc] 
Sent: Tuesday, January 24, 2017 8:26 AM
To: 'uli42@gmx.de' <uli42@gmx.de>; 1132@bugs.x2go.org
Subject: RE: [X2Go-Dev] Bug#1132: Bug#1132: Color issue with x2go not present in NX with certain applications

My apologies but not seeing this sooner, we were told by the software devs that the program does source the rgb.txt file for color values. I must have completely missed this email somehow but will test out what was said.

Brian Town
Landsat 8
Goddard Space Flight Center



-----Original Message-----
From: Ulrich Sibiller [mailto:ulrich.sibiller@gmail.com] 
Sent: Tuesday, January 10, 2017 9:34 AM
To: Town, Brian A. (GSFC-428.0)[Embedded Flight Systems, Inc] <brian.a.town@nasa.gov>; 1132@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#1132: Bug#1132: Color issue with x2go not present in NX with certain applications

On Mon, Jan 9, 2017 at 5:58 PM, Town, Brian A. (GSFC-428.0)[Embedded Flight Systems, Inc] <brian.a.town@nasa.gov> wrote:
> Darn was hoping to have won the prize! Haha
>
> I have tested a few different compression/slider options but still going through and see what each option gives me in. The software being used is open source for NASA missions I believe but closed outside of that, so not sure what all I can share on that just yet, I'll have to check.
>
> I did notice that selecting the "local desktop" option via the client on x2go provides me with the correct color, however it also produces a great deal of lag. Is the local desktop option doing basic VNC connection or Xforwarding? I couldn't find any information on that.
>
> I'm utilizing x2go in conjunction with a LTSP set up. If I use basic Xforwarding through the terminal I get the colors I need displayed properly. I'm not sure exactly where it's hanging up through the x2go client window.
>
> For the unix_kde_depth option, is there a setting to have it exceed 24? Some blogs I've noticed people their session.log files showing unix_kde_depth32 however mine is always at 24 and unsure where that setting would be located at.


Color issues might have to do with the rgb file not being found (or being incomplete). IIRC we have fixed something in the coming 3.6.x release in this regard. Please test if the problem persists with current nx beta, http://wiki.x2go.org/doku.php/doc:howto:nx-libs-betatesting.

You could also check if one of these rgb files exist (add .txt extension). They are searched in this order:

static char* nxAltRgbPaths[] = {"/etc/x2go/rgb", \
                                "/usr/share/x2go/rgb", \
                                "/usr/local/share/x2go/rgb", \
                                "/etc/nxagent/rgb", \
                                "/usr/share/nx/rgb", \
                                "/usr/local/share/nx/rgb", \
                                "/usr/NX/share/rgb", \
                                "/usr/share/X11/rgb", \
                                "/etc/X11/rgb"};


So if you find one compare it to the one you real X server is using (should be visible in /var/log/Xorg.0.log).

Or maybe, instead of checking all this: simply copy the rgb.txt from your X server to /etc/x2go/rgb.txt and retry.


Uli

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Thu May 30 22:20:36 2024; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.