X2Go Bug report logs - #898
Weird colors and image issues on ppc64le Ubuntu 14.04

version graph

Package: nx-libs; Maintainer for nx-libs is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>;

Reported by: Mihai Moldovan <ionic@ionic.de>

Date: Tue, 30 Jun 2015 15:00:01 UTC

Severity: normal

Found in version 3.5.0.29

Forwarded to https://github.com/ArcticaProject/nx-libs/issues/83

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#898; Package nx-libs. (Tue, 30 Jun 2015 15:00:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Mihai Moldovan <ionic@ionic.de>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Tue, 30 Jun 2015 15:00:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Mihai Moldovan <ionic@ionic.de>
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: Weird colors and image issues on ppc64le Ubuntu 14.04
Date: Tue, 30 Jun 2015 16:59:38 +0200
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: nx-libs
Version: 3.5.0.29

After building and installing X2Go packages on Ubuntu 12.04 ppc64le some months
ago, I experienced the following strange behavior(s):

  - image colors were distorted sometimes (but sometimes not) - instead of
    brown, pink was shown
  - images (PNG? SVG?) didn't load or show correctly. Colors were way off (see
    above) and mostly only contours drawn, if even that.
  - scrolling in a scrollview (e.g., XFCE's settings manager(?)) sometimes
    forced a correct redraw of images, but mostly only partitially
  - hovering over an image broke it visually again
  - mouse cursor either disappeared completely or was replaced with a block
    (what seemed to be random data converted to an image)


I have not done any debugging on these issues yet.



Mihai

[signature.asc (application/pgp-signature, attachment)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#898; Package nx-libs. (Tue, 30 Jun 2015 15:05:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Mihai Moldovan <ionic@ionic.de>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Tue, 30 Jun 2015 15:05:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #10 received at 898@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Mihai Moldovan <ionic@ionic.de>
To: 898@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#898: Weird colors and image issues on ppc64le Ubuntu 14.04
Date: Tue, 30 Jun 2015 17:01:57 +0200
[Message part 1 (text/plain, inline)]
On 30.06.2015 04:59 PM, Mihai Moldovan wrote:
> After building and installing X2Go packages on Ubuntu 12.04 ppc64le some months

That should have been Ubuntu 14.04 ppc64le.



Mihai


[signature.asc (application/pgp-signature, attachment)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#898; Package nx-libs. (Tue, 23 Feb 2016 14:35:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Tue, 23 Feb 2016 14:35:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #15 received at 898@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de>
To: Mihai Moldovan <ionic@ionic.de>, 898@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#898: Weird colors and image issues on ppc64le Ubuntu 14.04
Date: Tue, 23 Feb 2016 14:34:16 +0000
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Control: forwarded -1 https://github.com/ArcticaProject/nx-libs/issues/83

Hi Mihai,

On  Di 30 Jun 2015 16:59:38 CEST, Mihai Moldovan wrote:

> Package: nx-libs
> Version: 3.5.0.29
>
> After building and installing X2Go packages on Ubuntu 12.04 ppc64le  
> some months
> ago, I experienced the following strange behavior(s):
>
>   - image colors were distorted sometimes (but sometimes not) - instead of
>     brown, pink was shown
>   - images (PNG? SVG?) didn't load or show correctly. Colors were  
> way off (see
>     above) and mostly only contours drawn, if even that.
>   - scrolling in a scrollview (e.g., XFCE's settings manager(?)) sometimes
>     forced a correct redraw of images, but mostly only partitially
>   - hovering over an image broke it visually again
>   - mouse cursor either disappeared completely or was replaced with a block
>     (what seemed to be random data converted to an image)
>
>
> I have not done any debugging on these issues yet.
>
>
>
> Mihai

Your report has been forwarded to Github [1]. Further processing  
should happen there.

[1] https://github.com/ArcticaProject/nx-libs/issues/83
-- 

DAS-NETZWERKTEAM
mike gabriel, herweg 7, 24357 fleckeby
fon: +49 (1520) 1976 148

GnuPG Key ID 0x25771B31
mail: mike.gabriel@das-netzwerkteam.de, http://das-netzwerkteam.de

freeBusy:
https://mail.das-netzwerkteam.de/mailxchange/kronolith/fb.php?u=m.gabriel%40das-netzwerkteam.de
[Message part 2 (application/pgp-signature, inline)]

Set Bug forwarded-to-address to 'https://github.com/ArcticaProject/nx-libs/issues/83'. Request was from Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de> to 898-submit@bugs.x2go.org. (Tue, 23 Feb 2016 14:35:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Thu Dec 13 14:26:07 2018; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.