X2Go Bug report logs - #564
x2goclient for windows 4.0.2.1+hotfix1+build2 gives error dialog "Connection failed Can not open file -"

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>

Date: Fri, 8 Aug 2014 03:30:01 UTC

Severity: normal

Tags: build-win32

Found in version 4.0.2.1+hotfix1+build2

Fixed in version x2goclient/4.0.2.1+hotfix1+build3

Done: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>

Bug is archived. No further changes may be made.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#564; Package x2goclient. (Fri, 08 Aug 2014 03:30:01 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Fri, 08 Aug 2014 03:30:02 GMT) (full text, mbox, link).


Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: x2goclient for windows 4.0.2.1+hotfix1+build2 gives error dialog "Connection failed Can not open file -"
Date: Thu, 7 Aug 2014 23:28:24 -0400
package: x2goclient
version: 4.0.2.1+hotfix1+build2

Even though the only differences between X2Go Client for Windows
4.0.2.1+hotfix1 and 4.0.2.1+hotfix1+build2 are the versions of these 3
files, which are unmodified from upstream:
cygcrypto-1.0.0.dll
libeay32.dll
ssleay32.dll
(They were upgraded from openssl 1.0.1h to openssl 1.0.1i)
Much to my surprise, a regression was introduced.

When you I connect to an existing session or a new session, I now get
an error dialog with the following text in bold:
Connection failed
and  then the following text not in bold, separated by a space:
Can not open file -
The session still however opens. I haven't tested how well it works though.

Screenshot:
http://imgur.com/QJWeJGp

IIRC, I got this error in the past when I had not applied our patch to
cygwin openssh:
http://code.x2go.org/releases/source/openssh-cygwin/
Perhaps cygwin openssh needs to be rebuilt against the updated openssl?

Client:
Windows 8.1 64-bit with Update 1 and most updates installed (only 1
optional update not installed, KB2967917)
x2goclient version specified above

Server:
Ubuntu 14.04 64-bit with latest bugfix and security updates
MATE 1.8.0 from packages.mate-desktop.org repo
MATE session
x2goserver 4.0.1.15-0~847~ubuntu14.04.1
x2goserver-xsession 4.0.1.15-0~847~ubuntu14.04.1
x2ogoagent 2:3.5.0.27-0~446~ubuntu14.04.1
nxagent 2:3.5.0.27-0~446~ubuntu14.04.1


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#564; Package x2goclient. (Fri, 08 Aug 2014 10:55:01 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Fri, 08 Aug 2014 10:55:01 GMT) (full text, mbox, link).


Message #10 received at 564@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Mike Gabriel <mike.gabriel@das-netzwerkteam.de>
To: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>, 564@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#564: x2goclient for windows 4.0.2.1+hotfix1+build2 gives error dialog "Connection failed Can not open file -"
Date: Fri, 08 Aug 2014 10:51:16 +0000
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Hi Michael,

On  Fr 08 Aug 2014 05:28:24 CEST, Michael DePaulo wrote:

> IIRC, I got this error in the past when I had not applied our patch to
> cygwin openssh:
> http://code.x2go.org/releases/source/openssh-cygwin/
> Perhaps cygwin openssh needs to be rebuilt against the updated openssl?

without knowing much about details on cygwin. In gernal, rebuilds are  
necessary if any of the related components is statically linked. If  
you do dynamic linking all over the place, then there should be no  
need to rebuild.

Mike


-- 

DAS-NETZWERKTEAM
mike gabriel, herweg 7, 24357 fleckeby
fon: +49 (1520) 1976 148

GnuPG Key ID 0x25771B31
mail: mike.gabriel@das-netzwerkteam.de, http://das-netzwerkteam.de

freeBusy:
https://mail.das-netzwerkteam.de/freebusy/m.gabriel%40das-netzwerkteam.de.xfb
[Message part 2 (application/pgp-signature, inline)]

Added tag(s) build-win32. Request was from Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com> to control@bugs.x2go.org. (Fri, 08 Aug 2014 11:55:02 GMT) (full text, mbox, link).


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#564; Package x2goclient. (Sat, 09 Aug 2014 00:30:01 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Sat, 09 Aug 2014 00:30:02 GMT) (full text, mbox, link).


Message #17 received at 564@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>
To: 564@bugs.x2go.org
Subject: I accidentally included the 64-bit cygwin openssl .dll
Date: Fri, 8 Aug 2014 20:28:07 -0400
The mistake I made was simple, I accidentally included the 64-bit dll:
cygcrypto-1.0.0.dll
Instead of the 32-bit version.

This mistake is fairly easy mistake because the package filename is
the same for both 32-bit and 64-bit cygwin:
libopenssl100-1.0.1i-1.tar.xz
I'll release +build3 shortly with the correct .dll.


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#564; Package x2goclient. (Sat, 09 Aug 2014 01:35:02 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Sat, 09 Aug 2014 01:35:02 GMT) (full text, mbox, link).


Message #22 received at 564@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>
To: 564@bugs.x2go.org
Subject: Fixed
Date: Fri, 8 Aug 2014 21:32:07 -0400
fixed 564 4.0.2.1+hotfix1+build3


Reply sent to Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>:
You have taken responsibility. (Sun, 10 Aug 2014 14:00:01 GMT) (full text, mbox, link).


Notification sent to Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>:
Bug acknowledged by developer. (Sun, 10 Aug 2014 14:00:02 GMT) (full text, mbox, link).


Message #27 received at 564-done@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>
To: 564-done@bugs.x2go.org
Subject: fixed
Date: Sun, 10 Aug 2014 09:55:18 -0400
Package: x2goclient
Version: 4.0.2.1+hotfix1+build3


Bug archived. Request was from Debbugs Internal Request <owner@bugs.x2go.org> to internal_control@bugs.x2go.org. (Mon, 08 Sep 2014 05:24:01 GMT) (full text, mbox, link).


Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Tue Dec 10 02:01:11 2019; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.