X2Go Bug report logs - #403
Connection to local desktop freezes

version graph

Package: x2goclient; Maintainer for x2goclient is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goclient is src:x2goclient.

Reported by: Tancredi-Paul Grozav <paul@grozav.info>

Date: Fri, 17 Jan 2014 13:05:01 UTC

Severity: normal

Found in version 4.0.1.2

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.berlios.de, X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>:
Bug#403; Package x2goclient. (Fri, 17 Jan 2014 13:05:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Tancredi-Paul Grozav <paul@grozav.info>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>. (Fri, 17 Jan 2014 13:05:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Tancredi-Paul Grozav <paul@grozav.info>
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: Connection to local desktop freezes
Date: Fri, 17 Jan 2014 14:56:23 +0200
Package: x2goclient
Version: 4.0.1.2

I have a debian 7.2 (wheezy) system running gnome3. It's a system that I use everyday (being physically there).
Sometimes I go away, and I need to continue my work on the wheezy system using my laptop.
That's why I created a new session on my laptop, to connect to my wheezy system.
I selected the session type to be GNOME and as a result it starts gnome fallback,the panel does not resize
when resizing the window, but that's acceptable. The problem is I can't open another iceweasel/icedove instance,
etc (I need to continue my work). That's why I switched the session type to "Connection to local desktop".

Now it opens my screen in the window, but the display does not refresh as it should.
For example if I click an icon to open a program (or any click) i don't see any effect.
To see the effect I have to maximize and restore the window (I guess a call to xrandr is required).
Doing a maximize,restore for each click is not acceptable :-).

Anyway, it's not a gnome3 problem. I previously had Ubuntu 12.04 on my workstation, and I was using gnome classic.
I had the same problem.

X2Go Server:

     Server Core:

        x2goserver (4.0.1.12)
        x2goagent (3.5.0.22)

    Server Extensions:

        x2goserver-extensions (4.0.1.12)


X2Go Server Features:

        X2GO_LIST_DESKTOPS
        X2GO_MOUNTDIRS
        X2GO_MOUNT_UNCPATHS
        X2GO_PUBLISHED_APPLICATIONS
        X2GO_RUN_EXTENSIONS
        X2GO_SERVERSIDE_DESKTOPCOMMANDS
        X2GO_SET_KEYBOARD
        X2GO_UMOUNTSESSION_ALL
        X2GO_UMOUNTSESSION_ONLYPATH

Feel free to contact me if you have any questions.


-- 
Thank you,
Tancredi-Paul Grozav


Information forwarded to x2go-dev@lists.berlios.de, X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>:
Bug#403; Package x2goclient. (Fri, 17 Jan 2014 13:25:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Tancredi-Paul Grozav <paul@grozav.info>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.berlios.de>. (Fri, 17 Jan 2014 13:25:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #10 received at 403@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Tancredi-Paul Grozav <paul@grozav.info>
To: 403@bugs.x2go.org
Subject: server side log
Date: Fri, 17 Jan 2014 15:18:44 +0200
Forgot to add the server side log for that session:
running as X2Go Agent

NXAGENT - Version 3.5.0

Copyright (C) 2001, 2011 NoMachine.
See http://www.nomachine.com/ for more information.

Info: Agent running with pid '8258'.
Session: Starting session at 'Fri Jan 17 15:07:02 2014'.
Info: Proxy running in server mode with pid '8258'.
Info: Waiting for connection from 'localhost' on port '30001'.
Info: Accepted connection from '127.0.0.1'.
Info: Connection with remote proxy completed.
Info: Using ISDN link parameters 384/24/1/0.
Info: Using agent parameters 5000/20/50/0/0.
Info: Using cache parameters 4/4096KB/8192KB/8192KB.
Info: Using pack method '16m-jpeg-9' with session 'unix-kde-depth_24'.
Info: Using ZLIB data compression 1/1/32.
Info: Using ZLIB stream compression 6/6.
Info: No suitable cache file found.
Info: Listening to X11 connections on display ':50'.
Info: Established X client connection.
Info: Using shared memory parameters 1/1/1/2048K.
Info: Using alpha channel in render extension.
Info: Not using local device configuration changes.
keyboard file created
SessionPath not defined
Poller::shmInit: WARNING! Couldn't set uid for shm segment.
Session: Session started at 'Fri Jan 17 15:07:04 2014'.
Info: Screen [0] resized to geometry [1680x1050] fullscreen [0].
Session: Terminating session at 'Fri Jan 17 15:08:34 2014'.
Info: Waiting the cleanup timeout to complete.
Session: Session terminated at 'Fri Jan 17 15:08:35 2014'.
-- 
Thank you,
Tancredi-Paul Grozav


Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Wed Dec 12 03:49:28 2018; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.