X2Go Bug report logs - #1452
Issue with some GUI elements not being drawn

version graph

Package: x2go-client; Maintainer for x2go-client is (unknown);

Reported by: "Costanzo, Ian M." <imcostanzo@wpi.edu>

Date: Wed, 1 Apr 2020 15:10:03 UTC

Severity: normal

Found in version 4.1.2.2

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, owner@bugs.x2go.org:
Bug#1452; Package x2go-client. (Wed, 01 Apr 2020 15:10:03 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to "Costanzo, Ian M." <imcostanzo@wpi.edu>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to owner@bugs.x2go.org. (Wed, 01 Apr 2020 15:10:03 GMT) (full text, mbox, link).


Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: "Costanzo, Ian M." <imcostanzo@wpi.edu>
To: "submit@bugs.x2go.org" <submit@bugs.x2go.org>
Subject: Issue with some GUI elements not being drawn
Date: Wed, 1 Apr 2020 15:09:39 +0000
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: x2go-client
Version: 4.1.2.2

Client Setup:
Manjaro Linux 19.0.2
x2go-client 4.1.2.2

Server setup:
CentOS Linux 7.7.1908 (Core)
x2goserver 4.1.0.3
x2goserver-xsession 4.1.0.3
NXagent 3.5.99.17c

Hello,

I have been experiencing an issue where some gui elements (dropdown menus or popup windows) are not being drawn. In some instances (dropdown menu) it is still navigable and submenus will (sometimes) be drawn. Other instances like pop-up menus are not accessible if not drawn. Checking application logs, it appears the window was successfully launched but the X server isn't drawing it? Not sure, any insight would be appreciated.

Regards,

Ian Costanzo

Electrical and Computer Engineering

Worcester Polytechnic Institute

imcostanzo@wpi.edu

774-312-7019
[Message part 2 (text/html, inline)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, owner@bugs.x2go.org:
Bug#1452; Package x2go-client. (Wed, 01 Apr 2020 15:20:03 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to uli42@gmx.de:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to owner@bugs.x2go.org. (Wed, 01 Apr 2020 15:20:03 GMT) (full text, mbox, link).


Message #10 received at 1452@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: Ulrich Sibiller <ulrich.sibiller@gmail.com>
To: "Costanzo, Ian M." <imcostanzo@wpi.edu>, 1452@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#1452: Issue with some GUI elements not being drawn
Date: Wed, 1 Apr 2020 17:16:54 +0200
Just to be sure: are you talking about the x2goclient window or about
application windows IN the session?

If it is within the session then the version nxagent becomes relevant.
You are using 3.5.99.17c (I don't know what "c" means here, we do not
use letters in our versions), but 3.5.99.23 is current. So please
update an re-test..

Uli

On Wed, Apr 1, 2020 at 5:10 PM Costanzo, Ian M. <imcostanzo@wpi.edu> wrote:
>
> Package: x2go-client
> Version: 4.1.2.2
>
> Client Setup:
> Manjaro Linux 19.0.2
> x2go-client 4.1.2.2
>
> Server setup:
> CentOS Linux 7.7.1908 (Core)
> x2goserver 4.1.0.3
> x2goserver-xsession 4.1.0.3
> NXagent 3.5.99.17c
>
> Hello,
>
> I have been experiencing an issue where some gui elements (dropdown menus or popup windows) are not being drawn. In some instances (dropdown menu) it is still navigable and submenus will (sometimes) be drawn. Other instances like pop-up menus are not accessible if not drawn. Checking application logs, it appears the window was successfully launched but the X server isn't drawing it? Not sure, any insight would be appreciated.
>
> Regards,
>
> Ian Costanzo
>
> Electrical and Computer Engineering
>
> Worcester Polytechnic Institute
>
> imcostanzo@wpi.edu
>
> 774-312-7019
>
> _______________________________________________
> x2go-dev mailing list
> x2go-dev@lists.x2go.org
> https://lists.x2go.org/listinfo/x2go-dev


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, owner@bugs.x2go.org:
Bug#1452; Package x2go-client. (Wed, 01 Apr 2020 15:25:01 GMT) (full text, mbox, link).


Acknowledgement sent to "Costanzo, Ian M." <imcostanzo@wpi.edu>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to owner@bugs.x2go.org. (Wed, 01 Apr 2020 15:25:01 GMT) (full text, mbox, link).


Message #15 received at 1452@bugs.x2go.org (full text, mbox, reply):

From: "Costanzo, Ian M." <imcostanzo@wpi.edu>
To: "1452@bugs.x2go.org" <1452@bugs.x2go.org>, "uli42@gmx.de" <uli42@gmx.de>
Subject: Re: [EXT] Re: [X2Go-Dev] Bug#1452: Issue with some GUI elements not being drawn
Date: Wed, 1 Apr 2020 15:21:06 +0000
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Hi Uli,

Thanks for the swift response! I am talking about applications in the session, specifically Cadence Virtuoso. I will reach out to the admin to update the NX-agent to 3.5.99.23.

Also sorry about the email spam, the server kept saying I was submitting bugs incorrectly, so I kept trying following the directions here: https://wiki.x2go.org/doku.php/wiki:bugs

Thanks,
Ian
________________________________
From: Ulrich Sibiller <ulrich.sibiller@gmail.com>
Sent: Wednesday, April 1, 2020 11:16
To: Costanzo, Ian M. <imcostanzo@wpi.edu>; 1452@bugs.x2go.org <1452@bugs.x2go.org>
Subject: [EXT] Re: [X2Go-Dev] Bug#1452: Issue with some GUI elements not being drawn

Just to be sure: are you talking about the x2goclient window or about
application windows IN the session?

If it is within the session then the version nxagent becomes relevant.
You are using 3.5.99.17c (I don't know what "c" means here, we do not
use letters in our versions), but 3.5.99.23 is current. So please
update an re-test..

Uli

On Wed, Apr 1, 2020 at 5:10 PM Costanzo, Ian M. <imcostanzo@wpi.edu> wrote:
>
> Package: x2go-client
> Version: 4.1.2.2
>
> Client Setup:
> Manjaro Linux 19.0.2
> x2go-client 4.1.2.2
>
> Server setup:
> CentOS Linux 7.7.1908 (Core)
> x2goserver 4.1.0.3
> x2goserver-xsession 4.1.0.3
> NXagent 3.5.99.17c
>
> Hello,
>
> I have been experiencing an issue where some gui elements (dropdown menus or popup windows) are not being drawn. In some instances (dropdown menu) it is still navigable and submenus will (sometimes) be drawn. Other instances like pop-up menus are not accessible if not drawn. Checking application logs, it appears the window was successfully launched but the X server isn't drawing it? Not sure, any insight would be appreciated.
>
> Regards,
>
> Ian Costanzo
>
> Electrical and Computer Engineering
>
> Worcester Polytechnic Institute
>
> imcostanzo@wpi.edu
>
> 774-312-7019
>
> _______________________________________________
> x2go-dev mailing list
> x2go-dev@lists.x2go.org
> https://nam03.safelinks.protection.outlook.com/?url=https%3A%2F%2Flists.x2go.org%2Flistinfo%2Fx2go-dev&amp;data=02%7C01%7Cimcostanzo%40wpi.edu%7Ca549035a8da24e1a105d08d7d64fc651%7C589c76f5ca1541f9884b55ec15a0672a%7C0%7C0%7C637213510424114439&amp;sdata=v0eg5CegVGC%2Fk90tDnMuVdgGPcsPqGZARVy%2Fml3h97A%3D&amp;reserved=0
[Message part 2 (text/html, inline)]

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Mon Aug 3 22:51:20 2020; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.