X2Go Bug report logs - #1372
Can Not Connect

version graph

Package: x2goserver; Maintainer for x2goserver is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for x2goserver is src:x2goserver.

Reported by: colony.three@protonmail.ch

Date: Sun, 17 Feb 2019 19:40:01 UTC

Severity: normal

Found in version 4.1.0.3-3~bpo9+1

Full log


🔗 View this message in rfc822 format

X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Subject: Bug#1372: Can Not Connect
Reply-To: colony.three@protonmail.ch, 1372@bugs.x2go.org
Resent-From: colony.three@protonmail.ch
Resent-To: x2go-dev@lists.x2go.org
Resent-CC: X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>
X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Resent-Date: Sun, 17 Feb 2019 19:40:01 +0000
Resent-Message-ID: <handler.1372.B.155043222328158@bugs.x2go.org>
Resent-Sender: owner@bugs.x2go.org
X-X2Go-PR-Message: report 1372
X-X2Go-PR-Package: x2goserver
X-X2Go-PR-Keywords: 
Received: via spool by submit@bugs.x2go.org id=B.155043222328158
          (code B); Sun, 17 Feb 2019 19:40:01 +0000
Received: (at submit) by bugs.x2go.org; 17 Feb 2019 19:37:03 +0000
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.4.2 (2018-09-13) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=0.7 required=3.0 tests=BAYES_50,DKIM_SIGNED,
	DKIM_VALID,DKIM_VALID_AU,FREEMAIL_FROM,HTML_MESSAGE,SPF_HELO_PASS,
	URIBL_BLOCKED autolearn=ham autolearn_force=no version=3.4.2
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTP id F0DE15DAF2
	for <submit@bugs.x2go.org>; Sun, 17 Feb 2019 20:37:00 +0100 (CET)
X-Virus-Scanned: Debian amavisd-new at ymir.das-netzwerkteam.de
Received: from ymir.das-netzwerkteam.de ([127.0.0.1])
	by localhost (ymir.das-netzwerkteam.de [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
	with ESMTP id YVhkiUP9BWlA for <submit@bugs.x2go.org>;
	Sun, 17 Feb 2019 20:36:53 +0100 (CET)
X-Greylist: delayed 545 seconds by postgrey-1.35 at ymir.das-netzwerkteam.de; Sun, 17 Feb 2019 20:36:53 CET
Received: from mail-40133.protonmail.ch (mail-40133.protonmail.ch [185.70.40.133])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTPS id 5AEEC5DAF1
	for <submit@bugs.x2go.org>; Sun, 17 Feb 2019 20:36:53 +0100 (CET)
Date: Sun, 17 Feb 2019 19:27:45 +0000
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=protonmail.ch;
	s=default; t=1550431668;
	bh=c7ZZpvx8HCnN9qM8MeK+eZuRP+RtpEL7dfIZZ0hfpGs=;
	h=Date:To:From:Reply-To:Subject:Feedback-ID:From;
	b=QO4yYXHREHG3qhajM8HKYGbQAQZ5HyFBvjkZ/n/FZSRD1oEvQBzU76e6Kvyzh84er
	 3lQuQTe6pjibGeXNqiSnZKj9L0DQrZszu97Z00CFT4juF/5oq0ry6h304hdhJcf8pR
	 IvnjsDDwsUhp741MThEoGS0UqsySrChOJmi3KP/c=
To: "submit@bugs.x2go.org" <submit@bugs.x2go.org>
From: colony.three@protonmail.ch
Message-ID: <IVp5o2xC_kxKgKoMFEFiXMjcwXp8GJ0jriknmJuzHnDqXMOsN-o3fSedfw2Fw-9CW67EID-S5y3kUCsuVJgMzilcE_AW-8yafpVCLvb2a8c=@protonmail.ch>
Feedback-ID: HfZ6vTw7cEVGoeEZKQQOcJQvMMNCZ7TyUI55OCZHPJiGDHFfgEfftMiph5VbRFhfbHa5xGZDyiMvm93erb0oQw==:Ext:ProtonMail
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
	boundary="b1_6354e68aed2a2ee36c701e71b522e1d6"
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: x2goserver
Version: 4.1.0.3-3~bpo9+1

OS Server: Armbian 5.75  4.19.20
OS Client: CentOS 7.6  4.19.7-1.el7.elrepo.x86_64

Trying to reach a headless TinkerBoard with X2Go so I can set up wifi.  SELinux is disabled.  I can SSH in as my user just fine, with and without -i, but when setting the Pyhoca session to "Discover SSH Keys", I get "Not a valid EC private key file!"

Ok, apparently it wants an elliptic curve key.  It never used to accept anything but DSA and RSA.  So I made an ecdsa keypair and ssh-copy-id to the TB.  Same failure.  I know that X2Go can't handle ed25519 unfortunately, so I don't even have that key for my user.

When setting the Pyhoca session SSH key manually to /home/bill/.ssh/id_rsa or /home/bill/.ssh/id_ecdsa, I get, "Not a valid EC private key file!"

When not setting the Pyhoca session SSH key either way, and password is allowed on the TB server, it comes up with a dialog box asking for password, and when I enter the correct one I get, "Authentication failed!"

Needless to say, all three methods work on the commandline.

Showstopper because I can't configure wifi without NetworkManager and NetworkManager requires a GUI, and this machine is headless.

Researched this to the ends of the Earth, but the issues were X2Go from a Windows client (I'm CentOS), a permissions problem on keys or .ssh, or ssh_config forwarding was disabled.  None apply here.
[Message part 2 (text/html, inline)]

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Sun Feb 16 18:54:20 2020; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.