X2Go Bug report logs - #1130
Arctica-NX-Libs Betatest fails with Ubuntu 14.04

Package: nx-libs; Maintainer for nx-libs is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>;

Reported by: Walid MOGHRABI <w.moghrabi@servicemagic.eu>

Date: Wed, 4 Jan 2017 17:25:01 UTC

Severity: normal

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#1130; Package nx-libs. (Wed, 04 Jan 2017 17:25:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Walid MOGHRABI <w.moghrabi@servicemagic.eu>:
New Bug report received and forwarded. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Wed, 04 Jan 2017 17:25:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Walid MOGHRABI <w.moghrabi@servicemagic.eu>
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: Arctica-NX-Libs Betatest fails with Ubuntu 14.04
Date: Wed, 4 Jan 2017 18:11:02 +0100 (CET)
package: nx-libs

Hi,

following the instructions from http://wiki.x2go.org/doku.php/doc:howto:nx-libs-betatesting, but using Ubuntu 14.04 and manually adding the MATE PPA for 14.04, I encountered the following error message as a popup from X2GoClient when trying to connect:

"The remote proxy closed the connection while negotiating the session. This may be due to the wrong authentication credentials passed to the server."


In /var/log/auth.log on the server, I get this error:

Jan  4 15:54:39 test2 sshd[3431]: Accepted publickey for walid from 10.8.0.6 port 45976 ssh2: RSA 82:fd:9b:f0:24:b3:95:25:2e:c5:f1:85:ae:e5:8f:1a
Jan  4 15:54:39 test2 sshd[3431]: pam_unix(sshd:session): session opened for user walid by (uid=0)
Jan  4 15:54:39 test2 sshd[3431]: pam_systemd(sshd:session): Failed to create session: No such file or directory
Jan  4 15:54:42 test2 sshd[3454]: error: connect_to localhost port 54731: failed.
Jan  4 15:54:42 test2 sshd[3454]: Non-public channel 0, type 11.
Jan  4 15:54:42 test2 sshd[3454]: Disconnecting: Received ieof for nonexistent channel 0.
Jan  4 15:54:42 test2 sshd[3431]: pam_unix(sshd:session): session closed for user walid

Seems something is missing somewhere ...

Kind Regards,
Walid MOGHRABI
---
DISCLAIMER: This e-mail is private and confidential and may contain proprietary or legally privileged information. It is for the intended recipient only. If you have received this email in error, please notify the author by replying to it and then destroy it. If you are not the intended recipient you must not use, disclose, distribute, copy, print or rely on this e-mail or any attachment. Thank you


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#1130; Package nx-libs. (Wed, 04 Jan 2017 17:40:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to uli42@gmx.de:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Wed, 04 Jan 2017 17:40:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #10 received at 1130@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Ulrich Sibiller <ulrich.sibiller@gmail.com>
To: Walid MOGHRABI <w.moghrabi@servicemagic.eu>, 1130@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#1130: Arctica-NX-Libs Betatest fails with Ubuntu 14.04
Date: Wed, 4 Jan 2017 18:38:41 +0100
Looks like an inclomplete x2goserver installation.

On Wed, Jan 4, 2017 at 6:11 PM, Walid MOGHRABI
<w.moghrabi@servicemagic.eu> wrote:
> package: nx-libs
>
> Hi,
>
> following the instructions from http://wiki.x2go.org/doku.php/doc:howto:nx-libs-betatesting, but using Ubuntu 14.04 and manually adding the MATE PPA for 14.04, I encountered the following error message as a popup from X2GoClient when trying to connect:
>
> "The remote proxy closed the connection while negotiating the session. This may be due to the wrong authentication credentials passed to the server."
>
>
> In /var/log/auth.log on the server, I get this error:
>
> Jan  4 15:54:39 test2 sshd[3431]: Accepted publickey for walid from 10.8.0.6 port 45976 ssh2: RSA 82:fd:9b:f0:24:b3:95:25:2e:c5:f1:85:ae:e5:8f:1a
> Jan  4 15:54:39 test2 sshd[3431]: pam_unix(sshd:session): session opened for user walid by (uid=0)
> Jan  4 15:54:39 test2 sshd[3431]: pam_systemd(sshd:session): Failed to create session: No such file or directory
> Jan  4 15:54:42 test2 sshd[3454]: error: connect_to localhost port 54731: failed.
> Jan  4 15:54:42 test2 sshd[3454]: Non-public channel 0, type 11.
> Jan  4 15:54:42 test2 sshd[3454]: Disconnecting: Received ieof for nonexistent channel 0.
> Jan  4 15:54:42 test2 sshd[3431]: pam_unix(sshd:session): session closed for user walid
>
> Seems something is missing somewhere ...
>
> Kind Regards,
> Walid MOGHRABI
> ---
> DISCLAIMER: This e-mail is private and confidential and may contain proprietary or legally privileged information. It is for the intended recipient only. If you have received this email in error, please notify the author by replying to it and then destroy it. If you are not the intended recipient you must not use, disclose, distribute, copy, print or rely on this e-mail or any attachment. Thank you
> _______________________________________________
> x2go-dev mailing list
> x2go-dev@lists.x2go.org
> http://lists.x2go.org/listinfo/x2go-dev


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#1130; Package nx-libs. (Wed, 04 Jan 2017 18:05:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Walid MOGHRABI <w.moghrabi@servicemagic.eu>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>. (Wed, 04 Jan 2017 18:05:03 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #15 received at 1130@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Walid MOGHRABI <w.moghrabi@servicemagic.eu>
To: uli42@gmx.de
Cc: 1130@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#1130: Arctica-NX-Libs Betatest fails with Ubuntu 14.04
Date: Wed, 4 Jan 2017 18:52:56 +0100 (CET)
Well, this is exactly the same installation steps I did for 16.04 except that I had to add MATE ppa since MATE is not provided in the base 14.04 repos.

Installation was done on a LXC container with base ubuntu 14.04 server updated to date.
The process involved in creating the template is basically a debootstrap with minimal install.

To sum up :

* Create the container and login as root
* apt-get update; apt-get dist-upgrade -y
* apt-get install software-properties-common
* add-apt-repository ppa:x2go/ppa
* wget -qO - http://packages.arctica-project.org/archive.key | sudo apt-key add -
* echo "deb http://packages.arctica-project.org/ubuntu trusty main" > /etc/apt/sources.list.d/arctica.list
* apt-get update; apt-get dist-upgrade -y
* apt-get install x2goserver x2goserver-xsession x2gomatebindings mate-core ubuntu-mate-themes mate-applets mate-menus mate-notification-daemon mate-screensaver libcanberra-pulse firefox
* useradd -m -s /bin/bash walid
* passwd walid
* reboot

Then connect with X2Go client but it fails.

Just to let you know, this was a quick test the same way I did on a 16.04 based install (which works nicely) in the same condition.
We have plenty of VMs running X2Go Server on Ubuntu 14.04 for our DEVs, I tried to update one of them with these repos (X2Go Heuler and Arctica) and I got the exact same error so I doubt this is related to an incomplete installation ... at least, not on the base system anyway.

Regards,

Walid


	
----- Mail original ----- 

De: "Ulrich Sibiller" <ulrich.sibiller@gmail.com> 
À: "Walid MOGHRABI" <w.moghrabi@servicemagic.eu>, 1130@bugs.x2go.org 
Envoyé: Mercredi 4 Janvier 2017 18:38:41 
Objet: Re: [X2Go-Dev] Bug#1130: Arctica-NX-Libs Betatest fails with Ubuntu 14.04 

Looks like an inclomplete x2goserver installation. 

On Wed, Jan 4, 2017 at 6:11 PM, Walid MOGHRABI 
<w.moghrabi@servicemagic.eu> wrote: 
> package: nx-libs 
> 
> Hi, 
> 
> following the instructions from http://wiki.x2go.org/doku.php/doc:howto:nx-libs-betatesting, but using Ubuntu 14.04 and manually adding the MATE PPA for 14.04, I encountered the following error message as a popup from X2GoClient when trying to connect: 
> 
> "The remote proxy closed the connection while negotiating the session. This may be due to the wrong authentication credentials passed to the server." 
> 
> 
> In /var/log/auth.log on the server, I get this error: 
> 
> Jan 4 15:54:39 test2 sshd[3431]: Accepted publickey for walid from 10.8.0.6 port 45976 ssh2: RSA 82:fd:9b:f0:24:b3:95:25:2e:c5:f1:85:ae:e5:8f:1a 
> Jan 4 15:54:39 test2 sshd[3431]: pam_unix(sshd:session): session opened for user walid by (uid=0) 
> Jan 4 15:54:39 test2 sshd[3431]: pam_systemd(sshd:session): Failed to create session: No such file or directory 
> Jan 4 15:54:42 test2 sshd[3454]: error: connect_to localhost port 54731: failed. 
> Jan 4 15:54:42 test2 sshd[3454]: Non-public channel 0, type 11. 
> Jan 4 15:54:42 test2 sshd[3454]: Disconnecting: Received ieof for nonexistent channel 0. 
> Jan 4 15:54:42 test2 sshd[3431]: pam_unix(sshd:session): session closed for user walid 
> 
> Seems something is missing somewhere ... 
> 
> Kind Regards, 
> Walid MOGHRABI 
> --- 
> DISCLAIMER: This e-mail is private and confidential and may contain proprietary or legally privileged information. It is for the intended recipient only. If you have received this email in error, please notify the author by replying to it and then destroy it. If you are not the intended recipient you must not use, disclose, distribute, copy, print or rely on this e-mail or any attachment. Thank you 
> _______________________________________________ 
> x2go-dev mailing list 
> x2go-dev@lists.x2go.org 
> http://lists.x2go.org/listinfo/x2go-dev
---
DISCLAIMER: This e-mail is private and confidential and may contain proprietary or legally privileged information. It is for the intended recipient only. If you have received this email in error, please notify the author by replying to it and then destroy it. If you are not the intended recipient you must not use, disclose, distribute, copy, print or rely on this e-mail or any attachment. Thank you


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>:
Bug#1130; Package nx-libs. (Sat, 13 Jan 2018 06:45:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #18 received at 1130@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Service@ymir.das-netzwerkteam.de:[ Whatsapp ] <verfy-line99695801337@support.com>
To: 1130@bugs.x2go.org
Subject: [APP] Aktiviere deinen Account .
Date: Sat, 13 Jan 2018 07:42:45 +0100
[Message part 1 (text/html, inline)]

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Wed Dec 12 05:06:36 2018; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.