X2Go Bug report logs - #1026
Error installing x2goserver on SuSE Enterprise Server x86_64 11.3

Package: packages.x2go.org; Maintainer for packages.x2go.org is x2go-dev@lists.x2go.org;

Reported by: Shubhra Biswas <shubhra.biswas@outlook.com>

Date: Tue, 12 Apr 2016 15:40:01 UTC

Severity: normal

Done: Mihai Moldovan <ionic@ionic.de>

Bug is archived. No further changes may be made.

Full log


🔗 View this message in rfc822 format

X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Subject: Bug#1026: Error installing x2goserver on SuSE Enterprise Server x86_64 11.3
Reply-To: Shubhra Biswas <shubhra.biswas@outlook.com>, 1026@bugs.x2go.org
Resent-From: Shubhra Biswas <shubhra.biswas@outlook.com>
Resent-To: x2go-dev@lists.x2go.org
Resent-CC: x2go-project@lists.x2go.org
X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Resent-Date: Tue, 12 Apr 2016 15:40:01 +0000
Resent-Message-ID: <handler.1026.B.146047558129821@bugs.x2go.org>
Resent-Sender: owner@bugs.x2go.org
X-X2Go-PR-Message: report 1026
X-X2Go-PR-Package: packages.x2go.org<http://bugs.x2go.org/db/pa/lpackages.x2go.org.html>
X-X2Go-PR-Keywords: 
Received: via spool by submit@bugs.x2go.org id=B.146047558129821
          (code B); Tue, 12 Apr 2016 15:40:01 +0000
Received: (at submit) by bugs.x2go.org; 12 Apr 2016 15:39:41 +0000
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.3.2 (2011-06-06) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=0.7 required=3.0 tests=BAYES_50,DKIM_SIGNED,
	DKIM_VALID,DKIM_VALID_AU,FREEMAIL_FROM,HTML_MESSAGE,URIBL_BLOCKED
	autolearn=ham version=3.3.2
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTP id 293155DA9D
	for <submit@bugs.x2go.org>; Tue, 12 Apr 2016 17:39:39 +0200 (CEST)
X-Virus-Scanned: Debian amavisd-new at ymir.das-netzwerkteam.de
Received: from ymir.das-netzwerkteam.de ([127.0.0.1])
	by localhost (ymir.das-netzwerkteam.de [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
	with ESMTP id wiU+Psj5nYOd for <submit@bugs.x2go.org>;
	Tue, 12 Apr 2016 17:39:32 +0200 (CEST)
X-Greylist: delayed 307 seconds by postgrey-1.34 at ymir.das-netzwerkteam.de; Tue, 12 Apr 2016 17:39:31 CEST
Received: from COL004-OMC4S4.hotmail.com (col004-omc4s4.hotmail.com [65.55.34.206])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTPS id 944CE5DA97
	for <submit@bugs.x2go.org>; Tue, 12 Apr 2016 17:39:31 +0200 (CEST)
Received: from NAM02-CY1-obe.outbound.protection.outlook.com ([65.55.34.200]) by COL004-OMC4S4.hotmail.com over TLS secured channel with Microsoft SMTPSVC(7.5.7601.23008);
	 Tue, 12 Apr 2016 08:34:23 -0700
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=outlook.com;
 s=selector1; h=From:To:Date:Subject:Message-ID:Content-Type:MIME-Version;
 bh=1xJm6/EepF4Hw9UnzuaPyTcs4dh8ctawDvGKBqgGqp0=;
 b=iQySs94nOwfbPUgvUx3eQlYLC2Xr9yxE+QrDtLsQJQdurYRYv7uQgyHeDI8mAidGZM4qsxWAX9/+43YXdyVLHsI7drEjiDllcd82w7b7I8Sj60+UjdcS2P59ujy/pxO9z+AJ9Q6BVOEHlZfKMGOqxNFYr0KGAihW8F/ixkXnQR7PlJfwM/7gxYDx3yh+la8pgUb9nQ2aHrpMIqZBiJi6er/J5FFOUaeWGzk3SCn6EzaHWa8qj/NZnahluce56zIApxOzrpB/ShrYYtYTs32ekKKyIaMThGyE3K9HbJU4j8B+k/3Z4KFp06acm+NhM5sdaCw5873Th9n4Hi3V+TB2iQ==
Received: from BL2NAM02FT015.eop-nam02.prod.protection.outlook.com
 (10.152.76.58) by BL2NAM02HT143.eop-nam02.prod.protection.outlook.com
 (10.152.77.111) with Microsoft SMTP Server (TLS) id 15.1.453.6; Tue, 12 Apr
 2016 15:34:22 +0000
Received: from BY2PR16MB0261.namprd16.prod.outlook.com (10.152.76.56) by
 BL2NAM02FT015.mail.protection.outlook.com (10.152.77.167) with Microsoft SMTP
 Server (TLS) id 15.1.453.6 via Frontend Transport; Tue, 12 Apr 2016 15:34:21
 +0000
Received: from BY2PR16MB0261.namprd16.prod.outlook.com ([10.163.65.27]) by
 BY2PR16MB0261.namprd16.prod.outlook.com ([10.163.65.27]) with mapi id
 15.01.0453.029; Tue, 12 Apr 2016 15:34:21 +0000
From: Shubhra Biswas <shubhra.biswas@outlook.com>
To: "submit@bugs.x2go.org" <submit@bugs.x2go.org>
Thread-Topic: Error installing x2goserver on SuSE Enterprise Server x86_64
 11.3
Thread-Index: AQHRlNDI2ARsup+MAEyFZjIvtXEhrA==
Date: Tue, 12 Apr 2016 15:34:21 +0000
Message-ID: <BY2PR16MB026162E6E956068D52A100BC98950@BY2PR16MB0261.namprd16.prod.outlook.com>
Accept-Language: en-US
Content-Language: en-US
X-MS-Has-Attach:
X-MS-TNEF-Correlator:
authentication-results: spf=softfail (sender IP is 25.152.76.56)
 smtp.mailfrom=outlook.com; bugs.x2go.org; dkim=none (message not signed)
 header.d=none;bugs.x2go.org; dmarc=fail action=none header.from=outlook.com;
received-spf: SoftFail (protection.outlook.com: domain of transitioning
 outlook.com discourages use of 25.152.76.56 as permitted sender)
x-ms-exchange-messagesentrepresentingtype: 1
x-tmn: [XsUpHEaamzkrbMv78CBFam5zJ2upn/4Y]
x-eopattributedmessage: 0
x-forefront-antispam-report: CIP:25.152.76.56;IPV:NLI;CTRY:GB;EFV:NLI;SFV:NSPM;SFS:(10019020)(98900003);DIR:OUT;SFP:1102;SCL:1;SRVR:BL2NAM02HT143;H:BY2PR16MB0261.namprd16.prod.outlook.com;FPR:;SPF:SoftFail;MLV:ovrnspm;A:1;MX:1;LANG:en;
x-ms-office365-filtering-correlation-id: 1c67c23c-2d87-4202-e851-08d362e7eb81
x-microsoft-antispam: UriScan:;BCL:0;PCL:0;RULEID:(5061506196)(5061507196);SRVR:BL2NAM02HT143;
x-exchange-antispam-report-cfa-test: BCL:0;PCL:0;RULEID:(432015012)(82015046);SRVR:BL2NAM02HT143;BCL:0;PCL:0;RULEID:;SRVR:BL2NAM02HT143;
x-forefront-prvs: 0910AAF391
Content-Type: multipart/alternative;
	boundary="_000_BY2PR16MB026162E6E956068D52A100BC98950BY2PR16MB0261namp_"
MIME-Version: 1.0
X-OriginatorOrg: outlook.com
X-MS-Exchange-CrossTenant-originalarrivaltime: 12 Apr 2016 15:34:21.6561
 (UTC)
X-MS-Exchange-CrossTenant-fromentityheader: Internet
X-MS-Exchange-CrossTenant-id: 84df9e7f-e9f6-40af-b435-aaaaaaaaaaaa
X-MS-Exchange-Transport-CrossTenantHeadersStamped: BL2NAM02HT143
X-OriginalArrivalTime: 12 Apr 2016 15:34:23.0101 (UTC) FILETIME=[C9D912D0:01D194D0]
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Package: packages.x2go.org<http://bugs.x2go.org/db/pa/lpackages.x2go.org.html>

Version: 4.0.1.19


Trying to install the server using zypper I get the following error


====================

Error building the cache:
[|] Valid metadata not found at specified URL(s)
Warning: Disabling repository 'x2go-release' because of the above error.
Loading repository data...
Reading installed packages...
'x2goserver' not found in package names. Trying capabilities.
No provider of 'x2goserver' found.
Resolving package dependencies...

Nothing to do.

====================


I added the repositories as instructed


$ zypper lr --url | grep x2go
16 | x2go-extras                 | x2go-extras                 | Yes     | No      | http://packages.x2go.org/sle/11.3/extras
17 | x2go-release                | x2go-release                | Yes     | No      | http://packages.x2go.org/sle/11.3/main

[Message part 2 (text/html, inline)]

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Mon May 27 10:38:55 2024; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.