X2Go Bug report logs - #535
PyHoca-GUI: Windows: "The X2Go PulseAudio system could not be started."

version graph

Package: pyhoca-gui; Maintainer for pyhoca-gui is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>; Source for pyhoca-gui is src:pyhoca-gui.

Reported by: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>

Date: Sun, 6 Jul 2014 23:40:01 UTC

Severity: normal

Found in versions 0.4.0.8, 0.5.0.0-preview

Full log


🔗 View this message in rfc822 format

X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Subject: Bug#535: PyHoca-GUI: Windows: "The X2Go PulseAudio system could not be started."
Reply-To: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>, 535@bugs.x2go.org
Resent-From: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>
Resent-To: x2go-dev@lists.x2go.org
Resent-CC: X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>
X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Resent-Date: Sun, 06 Jul 2014 23:40:01 +0000
Resent-Message-ID: <handler.535.B.14046897966809@bugs.x2go.org>
Resent-Sender: owner@bugs.x2go.org
X-X2Go-PR-Message: report 535
X-X2Go-PR-Package: pyhoca-gui
X-X2Go-PR-Keywords: 
Received: via spool by submit@bugs.x2go.org id=B.14046897966809
          (code B); Sun, 06 Jul 2014 23:40:01 +0000
Received: (at submit) by bugs.x2go.org; 6 Jul 2014 23:36:36 +0000
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.3.2 (2011-06-06) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=0.8 required=5.0 tests=BAYES_50,FREEMAIL_FROM,
	T_DKIM_INVALID autolearn=ham version=3.3.2
Received: from mail-wi0-f173.google.com (mail-wi0-f173.google.com [209.85.212.173])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTPS id 957F95DB0A
	for <submit@bugs.x2go.org>; Mon,  7 Jul 2014 01:36:35 +0200 (CEST)
Received: by mail-wi0-f173.google.com with SMTP id cc10so14968074wib.12
        for <submit@bugs.x2go.org>; Sun, 06 Jul 2014 16:36:35 -0700 (PDT)
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
        d=gmail.com; s=20120113;
        h=mime-version:date:message-id:subject:from:to:content-type;
        bh=9a9jXV/c1sIOBW0K07AehAl3Xud+1Ei7L4wzTe8hSBY=;
        b=Ww2xFg1/ri4OdsomrLvFqrkKPGGwgwIPI5pRh7WfNwqPAH8pWFodL4aaAL5QobQOiI
         2wCKYtlfSD5byM/S//htW02bwSkp3l319z/OGWF8/OgqJ3ls4f8CPnolu0sSPYphEfm3
         6O9szt7i8SB1uf96CIdXPm6eTR3PfETfvHeIYk9aiX4rlsJUjBqQi+ps6vLc+MWwUZkg
         d432nih/VetxJfihHeQTWne/uqlaW0KaZS7a8Pu40mZBUkSFed2wvrvsN28qPznN/5fU
         ruPbA6xKqTQE6sPhw4eLFxOuBQucfXRm2eDyqwgMzpF9he6Xc85uOjUu0uUO+Gpf/tjC
         4cNA==
MIME-Version: 1.0
X-Received: by 10.181.8.204 with SMTP id dm12mr33070894wid.67.1404689795282;
 Sun, 06 Jul 2014 16:36:35 -0700 (PDT)
Received: by 10.180.98.233 with HTTP; Sun, 6 Jul 2014 16:36:35 -0700 (PDT)
Date: Sun, 6 Jul 2014 19:36:35 -0400
Message-ID: <CAMKht8gUnbC9frEVyZ2+OAsBDPfHuSww--B6y-gp969YVLcidA@mail.gmail.com>
From: Michael DePaulo <mikedep333@gmail.com>
To: submit@bugs.x2go.org
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Package: pyhoca-gui
Version: 0.4.0.8
Version: 0.5.0.0-preview

On Windows, whenever I launch PyHoca-GUI a 2nd time (or 3rd time,
etc),I get the error bubble/notification:
The X2Go PulseAudio system could not be started.

The pulseaudio.exe process is indeed not running, and sound does not work.

The simple workaround is to delete the folder:
%USERPROFILE%\.pulse

Or more specifically, delete the only file underneath it:
%USERPROFILE%\.pulse\%COMPUTERNAME%-runtime\pid

You'll have to delete that file after everytime you run PyHoca-GUI.

X2Go Client is not affected by this problem.

note, on Windows:
pyhoca-gui 0.4.0.8 has PulseAudio 1.1
pyhoca-gui 0.5.0.0 has PulseAudio 5.0

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Thu Jun 20 19:45:07 2024; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.