X2Go Bug report logs - #1125
Remote printing not working in Debian Jessie

version graph

Package: cups-x2go; Maintainer for cups-x2go is X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>;

Reported by: JR <jrpique@baseinf.com>

Date: Fri, 16 Dec 2016 19:50:02 UTC

Severity: normal

Found in version 3.0.1.3-0x2go1+git20161129.135+8.main.1

Full log


🔗 View this message in rfc822 format

X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Subject: Bug#1125: [X2Go-Dev] Bug#1125: Remote printing not working in Debian Jessie
Reply-To: JR <jrpique@baseinf.com>, 1125@bugs.x2go.org
Resent-From: JR <jrpique@baseinf.com>
Resent-To: x2go-dev@lists.x2go.org
Resent-CC: X2Go Developers <x2go-dev@lists.x2go.org>
X-Loop: owner@bugs.x2go.org
Resent-Date: Fri, 23 Dec 2016 16:30:02 +0000
Resent-Message-ID: <handler.1125.B1125.14825104586528@bugs.x2go.org>
Resent-Sender: owner@bugs.x2go.org
X-X2Go-PR-Message: followup 1125
X-X2Go-PR-Package: cups-x2go
X-X2Go-PR-Keywords: 
Received: via spool by 1125-submit@bugs.x2go.org id=B1125.14825104586528
          (code B ref 1125); Fri, 23 Dec 2016 16:30:02 +0000
Received: (at 1125) by bugs.x2go.org; 23 Dec 2016 16:27:38 +0000
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.3.2 (2011-06-06) on
	ymir.das-netzwerkteam.de
X-Spam-Level: 
X-Spam-Status: No, score=-1.9 required=3.0 tests=BAYES_00,URIBL_BLOCKED
	autolearn=ham version=3.3.2
Received: from localhost (localhost [127.0.0.1])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTP id 19B285DAA3
	for <1125@bugs.x2go.org>; Fri, 23 Dec 2016 17:27:36 +0100 (CET)
X-Virus-Scanned: Debian amavisd-new at ymir.das-netzwerkteam.de
Received: from ymir.das-netzwerkteam.de ([127.0.0.1])
	by localhost (ymir.das-netzwerkteam.de [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024)
	with ESMTP id lKsCu2Zas-9T for <1125@bugs.x2go.org>;
	Fri, 23 Dec 2016 17:27:29 +0100 (CET)
Received: from vz10.tacf.cat (vz10.tacf.cat [188.165.128.192])
	by ymir.das-netzwerkteam.de (Postfix) with ESMTPS id 759BE5DA86
	for <1125@bugs.x2go.org>; Fri, 23 Dec 2016 17:27:28 +0100 (CET)
Received: (qmail 23745 invoked from network); 23 Dec 2016 16:27:28 +0000
Received: from 204.red-79-158-197.dynamicip.rima-tde.net (HELO xiket)
	(79.158.197.204)
	by vz10.tacf.cat with ESMTPA; 23 Dec 2016 16:27:28 +0000
Date: Fri, 23 Dec 2016 17:27:26 +0100
From: JR <jrpique@baseinf.com>
To: Chris <x2go@hemsing.eu>, 1125@bugs.x2go.org, dpbasti@wp.pl
Message-Id: <20161223172726.e8ea0090d87618a3db54a6d3@baseinf.com>
In-Reply-To: <b8631045-616d-b95c-34f6-615b392f738c@hemsing.eu>
References: <20161216204146.f1bdcc0b625a16e446cca0f3@baseinf.com>
	<20161221120010.0529e0c60bb46f612cf6d87b@baseinf.com>
	<3455d80c-adac-38b0-edc3-037a6a675e1a@hemsing.eu>
	<10088227.bKZboZK6FI@laprus>
	<b8631045-616d-b95c-34f6-615b392f738c@hemsing.eu>
Organization: Base informàtica, SCP
X-Mailer: Sylpheed 3.5.1 (GTK+ 2.24.23; i686-pc-mingw32)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-PPP-Message-ID: <20161223162728.23743.14186@vz10.tacf.cat>
X-PPP-Vhost: baseinf.com
Chris, I've seen. This workaround about bug 694 allows print remotely from linux.

Sebastian, really in my tests from Windows 10 and 8.1 I was suffering bug 1105.

I've done some testing and it seems that the problem to print remotely from Windows is x2goclient version 4.0.5.2. With older versions I believe that I have not experienced this problem. With nightly version 4.0.5.3 remote printing from Windows (XP / 8.1) works perfectly for me.

Thank you very much to all for your help.

JR

On Wed, 21 Dec 2016 19:17:49 +0100
Chris <x2go@hemsing.eu> wrote:

> In case it is a standard jessie cups installation without the workaround I 
> described in bug 694, then it just cannot work!
> Cups remounts /tmp!
> 
> BR
> Chris
> 
> 
> On 21/12/16 18:21, Sebastian T. wrote:
> > or a lack of reverse tunnel can also cause printing issue as I reported here
> > http://bugs.x2go.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=1105
> >
> > fix is already committed but not yet in release.
> >
> > Dnia środa, 21 grudnia 2016 12:30:56 CET Chris pisze:
> >> Hi JR,
> >>
> >> have you read:
> >> http://bugs.x2go.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=694
> >>
> >> That buf has been there since 2014. Nobody cares.
> >> It might be your problem.
> >>
> >> BR
> >> Chris
> >>
> >> Am 21.12.2016 um 12:00 schrieb JR:
> >>> Hi Stefan,
> >>>
> >>> I tried the options discussed without success.
> >>> It is strange, perhaps this Windows XP has a problem.
> >>> So I can I will test different scenarios and I will notify the results.
> >>>
> >>> Thank you very much.
> >>>
> >>> Kind Regards,
> >>>
> >>> JR
> >>>
> >>> On Mon, 19 Dec 2016 19:48:37 +0100
> >>>
> >>> Stefan Baur <X2Go-ML-1@baur-itcs.de> wrote:
> >>>> Am 16.12.2016 um 20:41 schrieb JR:
> >>>>> Package: cups-x2go
> >>>>> Version: 3.0.1.3-0x2go1+git20161129.135+8.main.1
> >>>>>
> >>>>> I tried printing on the local PC from the x2goclient without success.
> >>>>> x2goclient gives no message.
> >>>>>
> >>>>> I installed x2goserver-printing,  cups, cups-x2go and I  have installed
> >>>>> x2go virtual printer.
> >>>>>
> >>>>> This happens to me only in Q4OS 1.18-Orion (Debian Jessie based). In
> >>>>> Q4OS 2.2-Scorpion (Debian Stretch based) it works perfectly.
> >>>>>
> >>>>> For more details, please give a look at:
> >>>>>
> >>>>> http://www.q4os.org/forum/viewtopic.php?id=1261
> >>>> I followed that thread and the reason why you can't print at all is
> >>>> SystemD-related, not X2Go-related.  For various reasons, I don't think
> >>>> too highly of SystemD, and I strongy doubt that we'll add a patch to
> >>>> X2Go to fix something that is actually SystemD's fault.
> >>>>
> >>>> Now, why you still can't print from Windows XP after applying that
> >>>> configuration change, that's another issue, and one that will have to be
> >>>> investigated.
> >>>>
> >>>> Please check that the settings under Options/Settings/Printing match
> >>>> between your Linux client (where remote printing works after applying
> >>>> the fix) and your Windows client for your initial test.
> >>>>
> >>>> After that, please try changing the Windows client setting to "View as
> >>>> PDF" instead of printing directly.  If that doesn't work, either, then
> >>>> you're either missing a default PDF viewing/printing application (you
> >>>> can try SumatraPDF if you don't want something as bloated as Adobe
> >>>> Reader) on the client, or there's something wrong in getting the data
> >>>> processed.
> >>>>
> >>>> For that, I would suggest running the debug version of X2GoClient.exe
> >>>> and logging its output to a file, then attaching that file to the bug
> >>>> report by e-mailing it to: 1125@bugs.x2go.org
> >>>>
> >>>> Kind Regards,
> >>>> Stefan Baur
> >>> _______________________________________________
> >>> x2go-dev mailing list
> >>> x2go-dev@lists.x2go.org
> >>> http://lists.x2go.org/listinfo/x2go-dev
> >> _______________________________________________
> >> x2go-dev mailing list
> >> x2go-dev@lists.x2go.org
> >> http://lists.x2go.org/listinfo/x2go-dev
> _______________________________________________
> x2go-dev mailing list
> x2go-dev@lists.x2go.org
> http://lists.x2go.org/listinfo/x2go-dev

Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Wed Feb 8 14:20:32 2023; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system

Debbugs is free software and licensed under the terms of the GNU Public License version 2. The current version can be obtained from https://bugs.debian.org/debbugs-source/.

Copyright © 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson, 2005-2017 Don Armstrong, and many other contributors.