X2Go Bug report logs - #1044
Clipboard syncing - character encoding problem

version graph

Package: vcxsrv; Maintainer for vcxsrv is (unknown);

Reported by: hanak@is-it.eu (Pavel Hanák)

Date: Mon, 13 Jun 2016 17:00:01 UTC

Severity: normal

Found in version 1.17.0.0-3

Reply or subscribe to this bug.

Toggle useless messages

View this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox


Report forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, owner@bugs.x2go.org:
Bug#1044; Package vcxsrv. (Mon, 13 Jun 2016 17:00:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to hanak@is-it.eu (Pavel Hanák):
New Bug report received and forwarded. Copy sent to owner@bugs.x2go.org. (Mon, 13 Jun 2016 17:00:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #5 received at submit@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: hanak@is-it.eu (Pavel Hanák)
To: submit@bugs.x2go.org
Subject: Clipboard syncing - character encoding problem
Date: Mon, 13 Jun 2016 18:49:13 +0200
Package: vcxsrv
Version: 1.17.0.0-3

Hello,

I use x2goclient mainly on debian, but I had also some older windows
version which worked fine. Now I wanted to upgrade windows version
to the latest versions (4.0.5.1-2016.06.05), because there are a lot
of important security updates.
But I noticed problem with syncing of clipboard content from
LibreOffice to windows. Some accented characters were uncorrect.
If I start the older version of x2goclient for windows, everything
is working fine.
Trying to find out more, I noticed, that the problems occurs
because of the newer version of vcxsrv.
My previous x2goclient used vcxsrv versions 1.15.2.2 and clipboard
syncing was without problems, the current x2goclient versions
uses vcxsrv 1.17.0.0 and syncing does not work correctly.

Any idea what could cause bad behaviour in the new vcxsrv versions?

Best regards
Pavel Hanák


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, owner@bugs.x2go.org:
Bug#1044; Package vcxsrv. (Tue, 14 Jun 2016 11:50:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Mike DePaulo <mikedep333@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to owner@bugs.x2go.org. (Tue, 14 Jun 2016 11:50:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #10 received at 1044@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Mike DePaulo <mikedep333@gmail.com>
To: 1044@bugs.x2go.org
Subject: Please test with just VcXsrv
Date: Tue, 14 Jun 2016 07:46:53 -0400
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Tags: +build-win32

Hi Pavel,

Sorry to hear that you are running into this issue.

Could you please test with just VcXsrv 1.17.0.0, and not the rest of X2Go
Client?

-Mike#2
[Message part 2 (text/html, inline)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, owner@bugs.x2go.org:
Bug#1044; Package vcxsrv. (Tue, 14 Jun 2016 13:45:01 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to hanak@is-it.eu:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to owner@bugs.x2go.org. (Tue, 14 Jun 2016 13:45:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #15 received at 1044@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: hanak@is-it.eu
To: 1044@bugs.x2go.org
Subject: Re: Please test with just VcXsrv
Date: Tue, 14 Jun 2016 15:35:36 +0200
Hello Mike,

I am not sure, how should I test just with VcXsrv,
I tested with different versions of x2goclient where
are also tried to replace directory x2goclient/VcXsrc
with different versions of VcXsrv.

The last attempt was

- x2goclient (4.0.5.0) / VcXsrv (1.14.3.2) - everythin OK

- x2goclient (4.0.5.0) / VcXsrv (1.15.2.8) - everythin OK

- x2goclient (4.0.5.0) / VcXsrv (1.17.0.0) - bad accented characters in
  clipboard

It looks like clipboard syncing would work only for iso8859-1
characters.

Best regards
Pavel


Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, owner@bugs.x2go.org:
Bug#1044; Package vcxsrv. (Thu, 23 Jun 2016 08:00:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Stefan Baur <X2Go-ML-1@baur-itcs.de>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to owner@bugs.x2go.org. (Thu, 23 Jun 2016 08:00:02 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #20 received at 1044@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Stefan Baur <X2Go-ML-1@baur-itcs.de>
To: 1044@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#1044: Please test with just VcXsrv
Date: Thu, 23 Jun 2016 09:51:55 +0200
[Message part 1 (text/plain, inline)]
Hi Pavel,

> I am not sure, how should I test just with VcXsrv,
> I tested with different versions of x2goclient where
> are also tried to replace directory x2goclient/VcXsrc
> with different versions of VcXsrv.

As your experiments show, it is indeed a VcXsrv issue, and the way you
chose to debug it is totally OK.

What Mike#2 meant with "only VcXsrv" was that you should run a regular
SSH session with X-Forwarding (PuTTY can do that, for example), have
VcXsrv running, and start the application (in your case, LibreOffice) on
the shell prompt.  That way, X2Go isn't part of the equation and
whatever bug you're seeing must be caused by another component.

No need to try that for now, though, your test results should be
sufficient.  Mike#2 will let you know if not, I'm sure.

Kind Regards,
Stefan Baur

-- 
BAUR-ITCS UG (haftungsbeschränkt)
Geschäftsführer: Stefan Baur
Eichenäckerweg 10, 89081 Ulm | Registergericht Ulm, HRB 724364
Fon/Fax 0731 40 34 66-36/-35 | USt-IdNr.: DE268653243

[signature.asc (application/pgp-signature, attachment)]

Information forwarded to x2go-dev@lists.x2go.org, owner@bugs.x2go.org:
Bug#1044; Package vcxsrv. (Thu, 05 Apr 2018 20:30:03 GMT) Full text and rfc822 format available.

Acknowledgement sent to Михайло Падалка <misha.cn.ua@gmail.com>:
Extra info received and forwarded to list. Copy sent to owner@bugs.x2go.org. (Thu, 05 Apr 2018 20:30:04 GMT) Full text and rfc822 format available.

Message #25 received at 1044@bugs.x2go.org (full text, mbox):

From: Михайло Падалка <misha.cn.ua@gmail.com>
To: 1044@bugs.x2go.org
Subject: Re: [X2Go-Dev] Bug#1044: Please test with just VcXsrv
Date: Thu, 5 Apr 2018 23:24:38 +0300
I confirm that with just VcXsrv (both upstream and the one shipped
with X2Go) everything is ok.
The problem appears only when using X2Go.

-- 
З повагою,
         Михайло


Send a report that this bug log contains spam.


X2Go Developers <owner@bugs.x2go.org>. Last modified: Tue Dec 11 06:44:51 2018; Machine Name: ymir.das-netzwerkteam.de

X2Go Bug tracking system
Copyright (C) 1999 Darren O. Benham, 1997,2003 nCipher Corporation Ltd, 1994-97 Ian Jackson.